Kollegor möts i Årets Kock-semifinal
7 Nov 2012
"Väldigt kul för både killarna själva och företagen med framgångarna i Årets Kock samt de utmärkelser vi har erhållit under hösten, det stärker givetvis vår varumärke samt stoltheten bland de anställda. Att alla fyra gick vidare är helt fantastiskt, nu håller vi tummarna för någon finalplats", säger Johan Eklund, Marknadschef och delägare i Görvälns Slott AB och Hufvudsta Gård Mat & Möten.
Fredrik Persson, 31 år, arbetar som souschef på Görvälns Slott i Järfälla sedan i somras. Han har tidaigare haft anställningar på bland annat NoBu Park Lane samt Asia de Cuba på St.martins Lane Hotel i London, den enstjärniga krogen Kommendanten i Köpenhamn, kökschef på Villa Tottebo i Åre samt senast kock på F12.
Fredrik gick vidare med maträtten: Kryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia.
Även Robert Hedman, kökschef på Görvälns Slott och Patrik Jonsson och Anders Dahl från systeranläggningen Hufvudsta Gård Mat & Möten gick vidare till Semifinalen i Uppsala.
7 Nov 2012
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen