Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

100 miljoner investeras i Vildmarkshotellet

 
  • Vildmarkshotellet vid Kolmårdens djurpark.

    Vildmarkshotellet vid Kolmårdens djurpark.

  • 100 miljoner har investerats i hotellet.

    100 miljoner har investerats i hotellet.

Föregående
Nästa
 
Under vintern har en omfattande ombyggnation genomförts av hela Vildmarkshotellet vid Kolmården. I samband med om- och tillbyggnation får hotellet ett nytt koncept där äventyren och den omgivande naturen bjuds in och återspeglas i såväl inredning som aktiviteter och matupplevelse. 

Hotellet ligger precis utanför Kolmårdens djurpark och gästerna är både barnfamiljer och konferensgrupper. Totalt har man under vintern investerat cirka 100 miljoner i renoverade rum, lobbyytor, restauranger och utomhusmiljöer.

- Vildmarkshotellet får en fantastisk atmosfär som harmoniserar med havet och vildmarken utanför. Att bo på hotellet blir en del i helhetsupplevelsen av Kolmården och en reseanledning i sig, säger Christine Karmfalk, VD.

De senaste åren har gästerna på Vildmarkshotellet efterfrågat flera aktiviteter i Kolmårdsskogarna och möjligheten att utforska omgivningarna.

- Vi ser att olika utomhusaktiviteter kan komplettera besöket på hotellet och djurparken på ett naturligt sätt. Att paddla kajak, klättra längs Bråviksbranten och cykla längs mountainbikespår i skogen är några av aktiviteterna vi arbetar för att realisera i hotellets närområde, fortsätter Christine.

På hotellet har det också skett en stor utveckling av restaurangen som till ytan byggts ut och öppnats upp mot utsikten över Bråviken. Dessutom har man skapat ännu en restaurang för att erbjuda möjligheten till fler matupplevelser och få en högre kapacitet.

- Matupplevelsen får en central roll i det nya hotellet. Vår förhoppning är att Vildmarkshotellet ska bli en naturlig mötesplats för såväl långväga gäster som de som bor alldeles i närheten, fortsätter Christine.

Ombyggnation och utbyggnation har varit omfattande och innefattar såväl konferenslokaler, hotellrum, gym, lobby, lekrum och restauranger. Sedan innan finns ett spa med utsikt över Bråviken och både inne- och utomhuspool.

Den nya investeringen har genomförts av fastighetsägaren Pandox tillsammans med Kolmården som driver verksamheten. Ombyggnationen påbörjades under hösten 2018 och är klar för premiär den 5 juni 2019.Av: Annika Rådlund Källa och foto/illustration: Kolmården

 

Taggar

Bygg Hotell Nyheter