Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Zonin Prosecco DOC Special Cuvée

 
Zonin Prosecco DOC Special CuvéeZonin DOC Special Cuvée Italiens Prosecco-producent, Zonin, välkomnar sommaren med Prosecco DOC Special Cuvée – en Prosecco gjord på de finaste av Glera-druvor. Med sin friska, välbalanserade smak av frukt och mandel passar den både som aperitif och till maten, perfekt för sommarens mingel och mat.

I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten av att tillverka Prosecco av högsta kvalité. Lagom till sommaren lanserar de Zonin Prosecco DOC Special Cuvée gjord på druvan Glera, från vingårdarna i Veneto i norra Italien. Proseccon har en frisk, välbalanserad smak av frukt och mandel - karaktärsdrag som är typiska för just Glera-druvan.

- Tack vare den långa erfarenheten och stora kärleken till vinmakeriet har Zonin lyckats förfina det hantverk som Zonin Prosecco DOC Special Cuvée är ett utmärkt exempel på. Med dess lätta och friska karaktär och vackra, kristallklara flaska passar den perfekt för alla sommarens speciella tillfällen, säger Reija Andersson Tuomaala, produktchef för Zonin.

Efter skörd pressas druvorna först varsamt. Hälften av musten får sedan jäsa i tempererade tankar medan resterande must förvaras ojäst. De två musterna blandas sedan och får långsamt jäsa enligt den traditionella Charmatmetoden. Resultatet blir en klart halmgul Prosecco med en intensiv och aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Med sin friska karaktär och välbalanserade smak av frukt och mandel passar Zonin Prosecco DOC Special Cuvée perfekt både som aperitif och till lättare sommarrätter.

Prosecco DOC Special Cuvèe finns i Systembolagets ordinarie sortiment från den 16 maj.

Zonin Prosecco DOC Special Cuvée
Klar, halmgul färg och intensiv och fruktig aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Välbalanserad smak av frukt och mandel. Serveras svalt vid 6-8° C.


Alkoholhalt: 11%
Sockerhalt: 13-15g/l


www.pernod-ricard-sweden.com

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer