Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

VR i Scandics nya tillgänglighetssatsning

 
VR i Scandics nya tillgänglighetssatsningMagnus Berglund, tillgänglighetsdirektör, och servicehunden Dixi. Sedan år 2003 har Scandic arbetat systematiskt för att göra sina hotell tillgängliga för alla gäster oavsett funktionsnedsättning. I ett pilotprojekt med VR ska nu gäster kunna uppleva hotellet utifrån ett tillgänglighetsperspektiv och på det sättet vara trygga med att det ska fungera med just deras behov. 

Scandics nya satsning innebär att gästen genom VR kan uppleva hotellet redan innan resan för att känna sig tryggare med sin resa. Först ut är ett pilotprojekt på Scandic Continental i Stockholm.

– I början när jag fick min reumatiska sjukdom hände det att jag inte vågade åka på resor för att jag inte visste hur det skulle fungera med min sjukdom. För många är det en stor otrygghet att inte veta hur det ser ut. Det handlar inte bara om fysiska funktionsnedsättningar, även personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer vill veta hur det ser ut innan man kommer till hotellet för att våga boka, säger Magnus Berglund, tillgänglighetsdirektör på Scandic Hotels.

Pilotprojektet består av en 360-video från rullstolsperspektiv i en hiss och ett handikapprum på Scandic Continental. Genom videon får tittaren uppleva och navigera runt för att titta på detaljer som är viktiga för just dem. Efter piloten kommer projektet att utvärderas och ambitionen är att utöka med fler områden som receptionen och restaurangen, och så småningom flera hotell.

– ­Det vi gör på Scandic är helt unikt i världen. Där andra hotellkedjor och reseaktörer endast följer lagstiftningen går vi längre. Vi menar att alla gäster ska få en fantastisk hotellupplevelse oavsett funktionsvariation, avslutar Magnus Berglund.

Videon upplevs bäst genom VR-glasögon men kan även ses som vanligt på Youtube.
Länk: https://youtu.be/WDpI9GxBX0o

Taggar

Scandic Hotell Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer