Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vinnaren får sin tårta skapad av hotellets konditori

 
Vinnaren får sin tårta skapad av hotellets konditoriClarion Hotel arbetar för att förebygga människohandel Clarion Hotel Stockholm har sedan 2012 aktivt arbetat mot människohandel. I arbetet samarbetar hotellet med UNICEF i projektet som heter Sweet Dreams Stay. Projektet har som mål att ge barn utsatta för människohandel möjlighet att sova tryggt om natten.

Från och med 1 augusti 2017 kan även hotellets gäster bidra i arbetet. Gäster som bor på hotellet mer än en natt ges möjlighet att tacka nej till städning. Då doneras 10 kr till projektet som syftar till att ge barn som utsatts för människohandel ett tryggare liv.

- Sweet Dreams Stay är ett projekt som jag är mycket stolt över. Idén kom från en Clarion-anställd och lanseras nu på 190 hotell inom Nordic Choice Hotels. Det blir verkligen en “win-win-situation” när vi, tillsammans med gästen, kan hjälpa till att skapa en bättre värld. Nu vill vi dessutom engagera och bjuda in barn på Södermalm att rita sin drömtårta där vinnaren får sin tårta skapad av Sanna och Martina som jobbar i vårt konditori, säger Victor Triantafillidis, Hotelldirektör på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull.

Teckning på drömtårtan
Alla barn på Södermalm erbjuds möjligheten att komma till hotellets lobby och teckna sin drömtårta. Nordic Choice donerar 10 kr för varje teckning där pengarna oavkortat går till Sweet Dreams-projektet. Dagis, förskolor och familjer kan alltså mellan 4-8 september komma in till hotellet för en utflykt eller teckningsstund samtidigt som de samlar in pengar till en viktig sak. Hotellets konditorer kommer att välja ut en tårta som de lagar och levererar till barnets förskola eller hem. Se bifogad pdf för mer information.

Under 2012 röstade Nordic Choice Hotels anställda om vilket välgörenhetsprojekt som hotellkoncernen skulle donera pengar till. Klart blev att hotellsällskapet skulle hjälpa barn som är utsatta för människohandel. Människohandel är idag världens näst största kriminella verksamhet och drabbar varje år 1,2 miljoner barn runt om i världen. Tillsammans med UNICEF ska Nordic Choice Hotels bidra med att rikta fokus på människohandel och genom olika UNICEF-aktiviteter tillsammans bidra med ett viktigt ekonomiskt stöd så att ännu fler barn kan få hjälp. Clarion Hotel Stockholm har sedan ett par år tillbaka även erbjudit praktikplatser till människor som utsatts för människohandel. En stor andel av personerna som gjort praktik på hotellet har fått erbjudande om anställning. I projektet samarbetar hotellet med IMT, inamlingsstiftelsen mot trafficing.


Av: Annika Rådlund Källa: Clarion


Clarion Hotel Stockholm 
 Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels.
 www.choice.se/clarion