Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Viking Line satsar på ny barnbuffé

 
  • Victor Magdeburg, Svenska Juniorkocklandslaget.

    Victor Magdeburg, Svenska Juniorkocklandslaget.

  • Bolognese på högrev är en av nyheterna på den nya barnbuffèn.

    Bolognese på högrev är en av nyheterna på den nya barnbuffèn.

  • Barnens salladsbuffé på Viking Line.

    Barnens salladsbuffé på Viking Line.

Föregående
Nästa
 
Den 14 juni 2018 dukar Viking Line upp sommarens nya barnbuffé utvecklad i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget. Rederiet hoppas att de minsta resenärerna ska lockas att prova hälsosamma rätter med ett högre näringsvärde genom att erbjuda klassiska barnfavoriter med en twist.   
Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter. Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Från och med den 14 juni och under hela sommarsäsongen erbjuder Viking Line en helt ny barnbuffé som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget med Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.

– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg.

Han berättar att hans matintresse började redan när han var barn, hans pappa var kock, så han lärde sig tidigt att uppskatta god mat.
– Jag tänkte första att vi borde ha ärtsoppa på menyn, för det gillade jag när jag var liten, men insåg sedan att kanske inte alla barn gillar det....
Pannkakor och minihamburgare tas bort, de ersätts istället med fiskgratäng, kycklingklubbor och friterad sötpotatis.

–Utmaningen med att skapa en ny buffé är att rätterna ska fungera bra att laga i stora mängder att hantera, och passa barn i alla åldrar.

Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén, och den går att beställa för ungdomar upp till 17 år.

Viking Lines nya barnbuffe:
Sallader: Blandad grönsallad, Blomkålsmix, Rättikssprialer, Coleslaw och Pastasallad Rigatoni.
Varmrätter med tillbehör: Potatispuré med grönsaker, Friterad sötpotatis och Honungsrostade rotfrukter'
Proteiner: Fiskgratäng, Kycklingklubbor med rostad topping, Bolognaise på högrev
​Såser och tillbehör: Färskost, Smör, Creme Fraiche med citron, Foccacia med tomat

    

Text och foto: Annika Rådlund