Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015
6 Feb 2015
Igår avgjordes det - Thomas Sjögren är Årets Kock 2015 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.
Thomas Sjögren var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen - att på fem timmar tillaga en varmrätt med svenskt gårdslamm från Lammgruppen och fem smårätter med fisk och skaldjur från Västkusten och Norska havet.
Thomas Sjögrens insats ledde till en seger i Årets Kock 2015 – SM i professionell matlagning.Vid prisceremonin på Gothia Towers i Göteborg fick Thomas Sjögren ta emot guldmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip i i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminiser, Hanna Halpern, VD i Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.
Thomas Sjögren jobbar idag på Swedish Taste i Göteborg.
Juryns motivering löd:
Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer.
Silvermedaljen gick till Daniel Engellau och bronset till Saori Ichihara.
6 Feb 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok