Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tallink Grupp lanserar Menu Nordic

 
Tallink Grupp lanserar Menu NordicMenu Nordic har klassiska skandinaviska höstsmaker med en touch av Asien. I mitten av semptember lanserade Tallink Silja en ny femrätters meny, Menu Nordic, som kommer att serveras för de som reser mellan Stockholm och Helsingfors och Stockholm och Tallinn. Menyn är skapad av köksmästare Sami Leino på Silja Serenade, lyfter fram traditionella nordiska höstsmaker med en touch av Asien och kommer att serveras fram till 2 april 2023.

Menu Nordic finns ombord på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony i restaurang Bon Vivant och ombord på fartyget Baltic Queen i restaurang Gourmet och förnyas två gånger om året. Menyn finns även tillgänglig i en femrätters vegansk version.

Köksmästare Sami Leino påbörjade arbetet med att ta fram den nya menyn tillsammans med sitt kulinariska team i april i år, den första menyn som skapats av Sami sedan han tillträdde som köksmästare.

- Menu Nordic är vår kulinariska flottas flaggskeppsmeny. För många av våra foodie-gäster är maten höjdpunkten, ja faktiskt själva anledningen till att resa. Jag är stolt över att tillsammans med mitt team ha lyckats sammanföra våra kunders nordiska och asiatiska favoritsmaker till en komplett meny som är fräsch, spännande och med fantastiska umami-smaker, säger Sami Leino.

Menyn ombord på Tallink och Silja Lines fartygs fine dining-restauranger Bon Vivant och Gourmet uppdateras utifrån säsong och råvarorna är så lokalt producerade som möjligt.

- Nya Menu Nordic lyfter fram gös, trattkantarell och fläskkind från Sverige och askost från Finland. Tonfisken vi serverar kommer från hållbart fiske och är MSC-certifierad. Financier-bakelserna tillagar vi själva ombord, tillägger Sami Leino.


Menu Nordic:

Ostron, smördeg och chili-hollandaisesås
Sesamtonfisk, trattkantarell och yuzumajonnäs
Lättrökt gös, jordärtskocka och citrongrässås
Ingefäraglaserad fläskkind, shiitakesvamprisotto
Finsk vitmögelost rullad i aska och papayachutney
Popcornglass, Financier-bakelse och salt kolasås

Menu Nordic vegan:

Rödbetstartar, kapris och limesås
Rökt King Oyster svamp, palsternacka, gröna bönor
Jordärtskocka, tryffelrisotto och grönkål
Cashew blue ädelost och papayachutney
Grillad ananas, kokosmjölksglass och chokladsås

En till menyn speciellt framtaget vinpaket med viner utvalda av Tallinks sommelier finns som tillval.
Menu Nordic finns tillgänglig ombord från 15 september 2022 till 2 april 2023.

Av: Annika Rådlund Källa: Tallink
Foto: Kajsa Göransson


Taggar

Mat Meny Nyheter