Tallink Grupp lanserar Menu Nordic
21 Sep 2022

Menu Nordic finns ombord på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony i restaurang Bon Vivant och ombord på fartyget Baltic Queen i restaurang Gourmet och förnyas två gånger om året. Menyn finns även tillgänglig i en femrätters vegansk version.
Köksmästare Sami Leino påbörjade arbetet med att ta fram den nya menyn tillsammans med sitt kulinariska team i april i år, den första menyn som skapats av Sami sedan han tillträdde som köksmästare.
- Menu Nordic är vår kulinariska flottas flaggskeppsmeny. För många av våra foodie-gäster är maten höjdpunkten, ja faktiskt själva anledningen till att resa. Jag är stolt över att tillsammans med mitt team ha lyckats sammanföra våra kunders nordiska och asiatiska favoritsmaker till en komplett meny som är fräsch, spännande och med fantastiska umami-smaker, säger Sami Leino.
Menyn ombord på Tallink och Silja Lines fartygs fine dining-restauranger Bon Vivant och Gourmet uppdateras utifrån säsong och råvarorna är så lokalt producerade som möjligt.
- Nya Menu Nordic lyfter fram gös, trattkantarell och fläskkind från Sverige och askost från Finland. Tonfisken vi serverar kommer från hållbart fiske och är MSC-certifierad. Financier-bakelserna tillagar vi själva ombord, tillägger Sami Leino.
Menu Nordic:
Ostron, smördeg och chili-hollandaisesås
Sesamtonfisk, trattkantarell och yuzumajonnäs
Lättrökt gös, jordärtskocka och citrongrässås
Ingefäraglaserad fläskkind, shiitakesvamprisotto
Finsk vitmögelost rullad i aska och papayachutney
Popcornglass, Financier-bakelse och salt kolasås
Menu Nordic vegan:
Rödbetstartar, kapris och limesås
Rökt King Oyster svamp, palsternacka, gröna bönor
Jordärtskocka, tryffelrisotto och grönkål
Cashew blue ädelost och papayachutney
Grillad ananas, kokosmjölksglass och chokladsås
En till menyn speciellt framtaget vinpaket med viner utvalda av Tallinks sommelier finns som tillval.
Menu Nordic finns tillgänglig ombord från 15 september 2022 till 2 april 2023.
Av: Annika Rådlund Källa: Tallink
Foto: Kajsa Göransson
21 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier