Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stureplansgruppen ska öppna stor takrestaurang

 
Stureplansgruppen ska öppna stor takrestaurangIllustration av Stureplansgruppens nya satsning. Stureplansgruppen har tecknat avtal med Vasakronan om att öppna en restaurang på 16:e våningen i hörnet Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan. Med en gigantisk takterrass och obruten vy över hela Stockholm blir restaurangen unik i sitt slag. Förutom restaurang öppnar Stureplansgruppen även ett konferenscenter.

Nu är det klart att Stureplansgruppen etablerar sig i Vasakronans Sergelprojekt. Etableringen sker i form av en takrestaurang med tillhörande terrass på totalt 1100 kvadratmeter samt ett klassledande event- och konferenscenter på 2500 kvadratmeter vid Sveavägens början. Eventytans största lokal var tidigare SEB- bankens bankvalv. Med ett centralt läge och en kapacitet på 800 personer förväntas det bli en plats för  exklusivare event, galor, mini-mässor, premiärer och större privata evenemang.

- Stureplansgruppen strävar efter unika upplevelser. I fjol öppnade vi bland annat Bank Hotel och restaurangen L’Avventura, ställen som fått ett fantastiskt mottagande. De här två enheterna kommer att hålla samma höga klass, säger Per Gunne, Stureplansgruppens Vice VD.

Nu pågår det slutgiltiga arbetet med restaurangens gestaltning samt kulinariska profil. Arbetet förväntas bli klart under senhösten 2019.

- Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för Stockholmare och alla andra, fortsätter Per Gunne.

Planerad öppning för både restaurangen samt eventcentret är senare delen av 2020.


Nöjeskoncernen Stureplansgruppen har 800 anställda, hotell, evenemang- och restaurangverksamhet i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. De driver idag bl.a. Bank Hotel, Berns, Sturecompagniet, Hillenberg, Nosh and Chow, Supper, APO, Burmeister och Hillenberg.
Av: Annika Rådlund Källa: Stureplansgruppen