Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Streetfood och cocktails på nyöppnade The Seven

 
Streetfood och cocktails på nyöppnade The SevenStreetfood och cocktails på nyöppnade The Seven. Nu har det öppnat en nytänkande streetfoodrestaurang på Kungsholmen med visionen att fylla den lucka inom steetfood som de tycker att Stockholm hittills saknat. Menyn kretsar kring sju olika rätter, därav har restaurangen fått namnet The Seven, från världens alla hörn i kombination med cocktails.

Bakom restaurangen står de tre stockholmsbaserade krögarna Kim Lundvall, Marcus Bjelveby och Tal Borenshtien. Kim Lundvall har bland annat arbetat för Melker Andersson, Markus Bjelveby har flera år bakom sig på restaurang Riche i Stockholm och Tal Borenshtien har även han arbetat med Melker Andersson. De tre grundarna är även gemensamma ägare till det lyckade restaurangkonceptet Poke Burger som har ett flertal restauranger i Stockholm.

 – Vi fick idéen till The Seven för vi kände att det saknades något liknande i Stockholm. Vi själva uppskattar konceptet med streetfood och cocktails och bestämde oss därför för att öppna och skapa ett härligt nytt koncept på Kungsholmen. Servicen och stämningen ska vara tillmötesgående, social och väldigt opretentiös. All beställning kommer att ske över disk via bartendern så ingen bordsservering, berättar Kim Lundvall. 

Menyn består av några guldkorn inom streetfood och består av sju huvudrätter och smårätter som ständigt ska förnyas och förändras. Det kommer även att fokuseras på välgjorda cocktails med samma ursprung som rätterna på menyn. 

Gästerna kan förvänta sig live och DJ:spelningar onsdagar, fredagar och lördagar.
 Restaurangen slog upp portarna den 18 oktober och ligger på Fleminggatan i Stockholm. 
Av: Annika Rådlund


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer