Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Space - världens största gamingcenter öppnar på lördag

 
  • Lina Liberg, Food & Beverage manager på Fat Cat i Space.

    Lina Liberg, Food & Beverage manager på Fat Cat i Space.

  • På lördag öppnar Space i Stockholm.

    På lördag öppnar Space i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
På Stockholms mest centrala läge, precis intill Sergelfontänen, har nu höghuset Stigbygeln 5 förvandlats till ett gamingcenter med restaurang, café, bar och deli.

I höghuset som även kallas det femte Hötorgshuset, för att fem höghus ligger på rad mellan Hötorget och Sergelfontänen, har nu insidan byggts om helt . De sju första våningarna har förvandlats till vad som beskrivs som världens största gamingcenter.  Där finns nu över 400 spelstationer, både i öppna "kontorslandskap" och i bokningsbara rum. 

De som spelar kan beställa mat och dryck till platsen där de sitter, eller gå till caféet eller restaurangen. I Space club, där det råder 20-årsgräns, finns både en bar och spelstationer. Där kan de som spelar beställa både öl, drinkar och energidrycker.

Restaurang Fat Cat som ligger på bottenvåningen där Akademibokhandeln tidigare låg, serverar japansk och koreansk mat enligt klassiskt brasseriemanér.

– Vi har tagit inspiration från spelkulturen som är väldigt stark i framförallt Korea och Japan, och spinner vidare på det och serverar den typen av mat med smårätter, tempura, Yaki-spett, varmrätter och desserter. Målgruppen är alla som rör sig i city, oavsett om man är infödd Stockholmare eller om man är turist, förklarar Lina Liberg som är Food & Beverage manager.

I restaurangen finns 170 sittplatser, där 40 av dem är vid baren.

–Till våren öppnar en uteservering här utanför och den kommer bli en av Stockholms största, med ungefär 200 sittplatser.   

Caféet Skinny Kitten erbjuder ett urval av Asien-inspirerade frukostar och luncher. Det är beläget vid Space Communitys entré mot Mäster Samuelsgatan. All mat serveras som take-away i hållbart designade förpackningar, vilket ska gör det enkelt att även ta med sig för de som är på språng.Text och foto: Annika Rådlund