Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Imorgon tänds rosetten på hotellet

 
  • invigs julen på Clarion Hotel Post

    invigs julen på Clarion Hotel Post

Föregående
Nästa
 
Julrosetten som klär Clarion Hotel Post under jultiden har uppmärksammats av många och intresset att närvara vid tändningen har blivit allt mer populärt. I år tänds julrosetten den 19 november.

Det gamla posthuset som numera inhyser Clarion Hotel Post ligger precis vid Göteborgs centralstation på Drottningtorget. Det är tusentals människor som passerar i området varje dag, och kring julen kommer många för att beskåda den stora rosetten. 

–Julen är en tid för hopp, glädje och tillhörighet. Att tända julrosetten på Post tillsammans med Göteborgarna är en stämningsfull tradition, då startar julen på riktigt. Det känns extra speciellt i år med tanke på den tid vi alla varit igenom, säger Paul Lukes, hotelldirektör på Clarion Hotel Post.

Vid tändningen kommer Göteborgs Ungdomskör sjunga in julen och gatutidningen Faktums årliga julkalender presenteras.

–En av Göteborgs vackraste traditioner är då rosetten tänds på Clarion hotell Post.  Att vi får vara en del av detta betyder otroligt mycket för våra försäljare och Faktum. Inte bara att vi blir uppmärksammade genom att få göra vår röst hörd, utan att vi även får ha vår fina kalenderutställning utanför hotellet under hela julen fram till den 6 januari, säger Peter Kronvall som är VD på Faktum.

 I år har kalendern temat "Livsvisdom”.  I årets upplaga har tolv Faktumförsäljare porträtterats i illustrativa montage där de delar med sig av sina tankar på temat livsvisdomar. Den innehåller även en inspirerande text av den tidigare buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad. 

–I de buddhistiska texterna kallas den som väljer en bana som munk eller nunna för hemlös, så jag känner ett särskilt band till Faktums försäljare. Jag gör vad jag kan för att finnas till för andra. What goes around comes around, så ser min tro på karma ut, säger Björn Natthiko Lindblad.

Invigningen av rosetten med glögg och pepparkakor sker klovksn 17.15-18.15 och nedräkning av rosettändingen sker 18.10.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels