SNÖ vann Glass-SM på Gastro Nord
29 Apr 2016
- Det här är fantastiskt kul! Jag har jobbat hårt länge inför tävlingen och nu blir man ju så glad! säger Kenneth Erlandsson på SNÖ, som varit i branschen i många år och ägnat de sex senaste åren åt framför allt glass.
Juryns motivering lyder: ”För en hög nivå i alla de fyra kategorierna samt visat prov på härlig kreativitet och har haft stor kunskap om konsistenser och råvaror. Vinnaren av Svenska glassmästerskapen 2016 är SNÖ.”
Kenneth Erlandsson och SNÖ, fick den högsta sammanlagda poängen i de fyra i kategorierna hasselnötsglass, jordgubbsglass och citronsorbet samt Glassmästarens favorit; en egen valfri smak av sorbet eller glass. SNÖ fick två silver, ett brons samt en guldmedalj i Glassmästarens favorit som var en myntaglass med gurka och melon.
Guldmedalj i hasselnötsglass tilldelades Finnmans kalasglass från Skogås i Stockholm och guld i citronsorbet gick till Karlskronaglass i Karlskrona. I kategorin jordgubbsglass utsågs silver som högsta medalj och den tilldelades SNÖ. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.
Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, bland annat lagledare för konditorlandslaget och konditor Magnus Johansson, bland ansvarig för Nobeldesserten i 10 år, var juryns ordförande.
Övriga deltagare i juryn var Josefine Baummann, Chokladfabriken, Årets konditor 2011; Per Klein, Lundbergs Konditori Gröndal, Årets konditor 2003; Lina Östberg, Konditorlandslaget, Sthlm Dessert och Choklad; Anders Oskarsson, Årets konditor 2015, Nilssons Konditori i Oskarshamn; Martin Gregori, Gelato Academy, Valmar och Christian Bonfiglioli, Gelato University, Carpigiani.
Tävlingen arrangeras av GastroNord i samarbete med Föreningen Årets Konditor.
GastroNord & Vinordic pågår 26-29 april på Stockholmsmässan. Mässorna arrangeras vartannat år och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
www.gastronord.se, www.gastronomicweek.se
29 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok