SNÖ vann Glass-SM på Gastro Nord
29 Apr 2016

- Det här är fantastiskt kul! Jag har jobbat hårt länge inför tävlingen och nu blir man ju så glad! säger Kenneth Erlandsson på SNÖ, som varit i branschen i många år och ägnat de sex senaste åren åt framför allt glass.
Juryns motivering lyder: ”För en hög nivå i alla de fyra kategorierna samt visat prov på härlig kreativitet och har haft stor kunskap om konsistenser och råvaror. Vinnaren av Svenska glassmästerskapen 2016 är SNÖ.”
Kenneth Erlandsson och SNÖ, fick den högsta sammanlagda poängen i de fyra i kategorierna hasselnötsglass, jordgubbsglass och citronsorbet samt Glassmästarens favorit; en egen valfri smak av sorbet eller glass. SNÖ fick två silver, ett brons samt en guldmedalj i Glassmästarens favorit som var en myntaglass med gurka och melon.
Guldmedalj i hasselnötsglass tilldelades Finnmans kalasglass från Skogås i Stockholm och guld i citronsorbet gick till Karlskronaglass i Karlskrona. I kategorin jordgubbsglass utsågs silver som högsta medalj och den tilldelades SNÖ. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.
Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, bland annat lagledare för konditorlandslaget och konditor Magnus Johansson, bland ansvarig för Nobeldesserten i 10 år, var juryns ordförande.
Övriga deltagare i juryn var Josefine Baummann, Chokladfabriken, Årets konditor 2011; Per Klein, Lundbergs Konditori Gröndal, Årets konditor 2003; Lina Östberg, Konditorlandslaget, Sthlm Dessert och Choklad; Anders Oskarsson, Årets konditor 2015, Nilssons Konditori i Oskarshamn; Martin Gregori, Gelato Academy, Valmar och Christian Bonfiglioli, Gelato University, Carpigiani.
Tävlingen arrangeras av GastroNord i samarbete med Föreningen Årets Konditor.
GastroNord & Vinordic pågår 26-29 april på Stockholmsmässan. Mässorna arrangeras vartannat år och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.
www.gastronord.se, www.gastronomicweek.se
29 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"