Skandinaviens största romsamling på karibisk restaurang i Solna
18 Okt 2020
Cane Rum Societys unika rombibliotek har Skandinaviens största av samling av sällsynta, limiterade vintage- och super-premium exemplar av rom från några av världens bästa internationella och oberoende samt privata varumärken. Över 1200 olika typer av rom finns i baren och i biblioteket.
Cane Rum Society blir dessutom Nordens första ”brand home” för Zacapa Rum och erbjuder hela Zacapasortimentet och speciella årgångar som kan avnjutas rent eller i cocktails. Rombaserade cocktails är i fokus på menyn i allt från Punch till Daiquiri, Mojito, Pina Colada eller signaturcocktailen Zacapa Manhattan.
–Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom, förklarar grundare av Cane Rum Society Duane Shepherd.
Köket kommer att servera mat från de karibiska öarna så som Jerk Chicken, Rice 'n' Peas, Naked Fisherman Snapper & Caribbean Hummer, Trini Curry Goat & Creole Rubbed Blackened Tuna. Barchefen Jack Parker ansvarar för att skapa fantastiska rombaserade cocktails.
–Det är spännande att ett sådant omfattande rombibliotek äntligen existerar och att vi har möjlighet att på en plats kan presentera hela sortimentet av Zacapa Rum för romälskare i hela Skandinavien," säger Charlotte Halsius, Brand Ambassador Diageo Sverige och Norge.
Cane Rum Society ligger på Ninni Kronbergs gata i Hagastaden i Solna och kommer att har öppet till 01.00 måndag till lördag och hålla stängt på söndagar.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cane Rum Society
18 Okt 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"