Recept på söt spökpaj!
21 Okt 2016
Pajbotten
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i enplastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret.
Tryck ut degen i en pajformoch förgrädda i 10 minuter.
Citronfyllning:
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i enplastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret.
Tryck ut degen i en pajformoch förgrädda i 10 minuter.
Citronfyllning:
2 burkar Valio Eila® laktosfri kvarg
citron
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
½ tsk lakritspulver
Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.
Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.
Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunkenöver en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Tabunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen ochbränn av med en gasbrännare.
Chokladögon
50 g mörk choklad
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande ochdoppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.
citron
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
½ tsk lakritspulver
Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.
Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.
Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunkenöver en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Tabunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen ochbränn av med en gasbrännare.
Chokladögon
50 g mörk choklad
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande ochdoppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.
Klart!
21 Okt 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok