Recept på Marabou Oreo miniägg
26 Mar 2018

Fyllning
1 paket OREO-kex (à 154 g)
100 g Philadelphia
1. Mixa OREO-kex ganska fint i en matberedare eller stöt sönder dem med en mortel. Tillsätt Philadelphia-osten och mixa snabbt ihop till en smet. Låt eventuellt smeten stelna i kylen en stund för att göra det lättare att forma den till ägg.
2. Klä en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Rulla smeten till ägg och ställ dem på pappret. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter, eller ställ dem i frysen i 10 minuter om du är otålig.
3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Använd gärna en liten skål så att du får ett så djupt lager som möjligt att doppa i.
Överdrag
200 g Marabou Mjölkchoklad
Dekorera med krossad Daim, Non Stop eller riven vit choklad.
4. Doppa äggen i den smälta chokladen. Lyft upp dem ur chokladen med hjälp av en gaffel och dunka försiktigt av överflödig choklad mot skålens kant. Lägg ner dem på bakplåtspappret med hjälp av en kniv.
5. Strö över hackad Daim, riven vit choklad, hela Non Stop, eller ringla över lite smält choklad med hjälp av en gaffel.
6. Låt stelna i kylen. Skär sedan bort den överflödiga choklad som runnit ut som ”fötter” med hjälp av en liten vass kniv. Äggen är hållbara i minst 2 veckor förvarade i kylen.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mondelēz International
26 Mar 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”