Recept: Het sås och drink med bourbon
5 Jul 2019
Med den heta såsen har kockarna skapat en skapat en sydstatsinfluerad kycklingrätt med tydliga toner av Bulleit Bourbon. Receptet på Bulleit Bourbon Hot Sauce och drinken Spicy julep kommer här:
Bulleit Bourbon Hot Sauce
Du behöver:
• - En mixer
• - En kniv
• - En skärbräda
• - En ananas
• - Lite salt – eller så mycket salt som du vill!
• - 2,5 dl chili (välj din favoritsort t.ex. Jalapeños eller Aji Amarillos)
• - 5 st vitlöksklyftor
• - 2,5 dl rödlök
• - 1,5 dl citronjuice
• - 1 msk svartpeppar
• - 5 dl äppelcidervinäger
• - En skvätt olivolja
• - 1,5 dl Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye
Skär ananasen i delar och grilla den så att den karamelliserad. Sedan skär du upp chili. Du bestämmer om du vill behålla kärnorna eller inte. Skär löken och skala vitlöken. Häll i vinäger och citronjuice i mixern tillsammans med salt och peppar.
Addera samtliga ingredienser (lök, vitlök, grillad ananas, chili) i mixern. Mixa! Nu har du din Hot Sauce! Bara en sak som saknas. Koka upp såsen i en kastrull, addera Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye. Låt såsen kylas, addera whiskeyn.
Drinken Spicy julep
En handfull knippe mynta
4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce
7 cl Bulleit Bourbon
3 cl Socker
3 skvättar Angostura Bitter
1 syltburk
Mortla myntan och lägg i en syltburk. Addera socker, hot sauce och Bulleit Bourbon samt ett par skvättar Angostura Bitter efter smak. Toppa med is (gärna krossad) och rör runt drinken. Garnera med myntablad och chilipulver.
Under hela juli serverar BBQ-restaurangen Brisket & Friends denna specialkomponerad hot sauce baserad på Bulleit Bourbon, chili och ananas.
Brisket & Friends har två restaurangerm en på Upplagsvägen 18, Årsta och på Upplandsgatan 7, Stockholm.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brisket & Friends
5 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok