Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Quality Hotel The Weaver invigs i mars

 
 • Quality Hotel The Weaver invigs i mars.

  Quality Hotel The Weaver invigs i mars.

 • Fasaden består av smala höga partier av glas och fasadplåt i olika nyanser från mörka koppartoner till ofärgad metall. Mot toppen av tornet tonar färgen ur för att fånga upp himmelsfärgen.

  Fasaden består av smala höga partier av glas och fasadplåt i olika nyanser från mörka koppartoner till ofärgad metall. Mot toppen av tornet tonar färgen ur för att fånga upp himmelsfärgen.

 • 370 gästrum och konferenslokaler för 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvm, samt restaurang och bar.

  370 gästrum och konferenslokaler för 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvm, samt restaurang och bar.

 • Quality Hotel The Weavers fasad består av plåt och glas.

  Quality Hotel The Weavers fasad består av plåt och glas.

 • Hotellet blir ett nytt landmärke i Göteborg.

  Hotellet blir ett nytt landmärke i Göteborg.

Föregående
Nästa
 
Quality Hotel The Weaver är det senaste tillskottet i utvecklingen av området Krokslätts Fabriker i Mölndalsåns dalgång, som sett en kraftfull utbyggnad under senare år med flera nya landmärken. 

Nu är det bara ett par månader kvar till Göteborgs senaste hotelltorn invigs. Hotellet ingår i stadsförnyelsen med sina 370 gästrum och konferenslokaler för 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvm, samt restaurang och bar. Hotellet bygger vidare på områdets moderna arkitektur med höga gestaltningsambitioner.

- På Krook & Tjäder är vi mycket glada och stolta över Quality Hotel The Weaver. Vi har initialt hjälpt till att identifiera platsen som lämplig för ett hotell i kraft av sin närhet till Liseberg och växande arbetsplatsområden i Mölndal, med god närhet till allmänna kommunikationer. För det lokala området som redan innehåller mycket arbetsplatser och bostäder blir hotellet ett komplement med lunch- och konferensutbud och trygghetsskapande närvaro dygnet runt, berättar Stefan Tjäder, arkitekt på Krook & Tjäder. 

Hotellet syns tydligt längst med E6 och från pendeltåget.
Längst Göteborgsvägen och förbi Krokslätts fabriker bildar hotellet ett komplement till både de nya och de gamla byggnaderna i fabriksområdet. Skalan förskjuts gradvis från de äldsta fabriksbyggnaderna till de något högre moderna kontorsbyggnaderna och vidare till hotellet vars lägre del övergår i ett torn.

Hotellet inrymmer restaurang, bar och lobby i entréplanet och konferensavdelning en våning upp. På andra sidan byggnaden kommer det att bli en uteservering och en ytterligare entré.

Quality Hotel The Weaver invigs i mars.


Plats: Krokslätts Fabriker, Mölndal 
Arkitekt: Krook & Tjäder
Omfattning: 19 000 kvm BTA fördelat på 22 våningar plus källare
Hotelloperatör: Nordic Choice 
Byggperiod: Bygget påbörjades sommaren 2018 och inflyttning är beräknad till mars 2021.
Hotellrum: 370 gästrum
Konferenslokalerna rymmer:  600 personerAv: Annika Rådlund Källa: Krook & Tjäder
Bild: Felix Gerlach