Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Quality Hotel Panorama kommer totalrenoveras

 
Quality Hotel Panorama kommer totalrenoverasQuality Hotel Panorama totalrenoveras och transformeras från ett konferenshotell. Comfort Hotel öppnar ytterligare ett hotell i Göteborg. Nu med gångavstånd till Liseberg och Svenska Mässan. Det nya hotellet blir resultatet då nuvarande Quality Hotel Panorama totalrenoveras och transformeras från ett konferenshotell till lisebergsområdets mest prisvärda.

Under 2023 totalrenoveras Quality Hotel Panorama i Göteborg. Hotellets insida förändras fullständigt och fastighetens fasad byts. Som ett resultat av renoveringen så kommer också hotellet byta hotellkedja från Quality Hotel till Comfort Hotel.

- Göteborg är den destination i Norden som Nordic Choice Hotels satsat mest i genom åren. Samtidigt som vi nu färdigställer fullservicehotellen Clarion Hotel The Pier, Draken och Karlatornet så ser vi ett tydligt behov av fler prisvärda boenden i området runt Svenska Mässan, Universeum och Liseberg. Området med dess attraktioner är en av Nordens mest populära bland besökanden och trots att vi ser att det byggs nya hotell i området så saknas det riktigt prisvärda hotell. Det ändrar vi på nu, säger Nordic Choice Hotels Chief Development Officer Daniel Stenbäck.

Det 336 rum stora hotellet med sin nya inriktning och målgrupp skapar ytterligare möjligheter för Göteborg att växa som destination.

- Tillsammans med Nordic Choice Hotels har vi sett en möjlighet att tillföra Göteborg, och området runt Liseberg, någonting nytt som idag saknas. Vi går därför in i en tid då vi omvandlar nuvarande hotell till ett nytt fräscht hotell med urban design, digitala lösningar och med minsta möjliga miljöpåverkan, säger KAB Fastigheters koncernchef Johan Andersson.

Omvandlingen av hotellet kommer att ske en fastighetshalva i taget. Tillvägagångssättet gör det möjligt att hålla hotellet öppet under hela renoveringstiden.

Nordic Choice Hotels och KAB Fastigheter har också tecknat ett nytt hyresavtal som innebär en förlängning av nuvarande avtal i 20 år från det att ombyggnaden av fastigheten är slutförd. 


Fakta Quality Hotel Panorama
Fastighetsyta: 10 565 kvm
Antal hotellrum: 336
Fastighetsägare: KAB Fastigheter
Hyresgäst: Nordic Choice Hotels / Comfort Hotel
Arkitekter: Krook & Tjäder (interiört) och QPG Arkitekter (exteriört)
Restaurang
Konferenslokal
Lounge
Gym


Av: Annika Rådlund Källa och bild: Nordic Choce Hotels

Taggar

Bygg Hotell Nyheter