Portern fyller 200 år – firas med jubileumsöl
5 Apr 2017
Knappt 20 år efter att Lorentska Porterbruket började brygga porter, såldes verksamheten på en konkursauktion till den då blott 23-årige David Carnegie, son till den framgångsrika skotske affärsmannen George Carnegie. Resten är, som det brukar heta, historia.
För att fira 200-årsdagen har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram jubileumsportern ”re:porter” – en extra stark porter som är bryggd med morellkörsbär. Re:porter kan redan nu provsmakas på fat hos Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och kommer finnas i en begränsad upplaga på Systembolaget till senhösten.
– Nya Carnegiebryggeriet har ett stolt arv att förvalta. Därför känns det extra roligt att ha tagit fram en jubileumsporter. Den tar avstamp i den klassiska portertraditionen, bryggd enligt gamla traditioner, men med vår egen twist där morellkörsbären ger portern en fantastisk karaktär och fruktighet. Re:porter passar perfekt till en bit chokladtårta, men går också utmärkt att njuta som den är, säger Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare Anders Wendler.
Ton/karaktär: Mörkchoklad, kaffe & körsbär
Malt: Pilsnermalt, Munichmalt, Carafamalt Special, svartmalt, chokladmalt & crystalmalt
Humle: Brambling Cross
Jäst: Brooklyn House Ale
Tillsats: Morellkörsbär
Alkoholhalt: 9,4%
Säljstart: November 2017 (TSLS)
Av: Annika Rådlund Källa: Carlsberg
5 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok