Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Portern fyller 200 år – firas med jubileumsöl

 
Portern fyller 200 år – firas med jubileumsölRe:porter från Carnegiebryggeriet lanseras 1 maj. År 1817 bryggdes det första porterölet på Lorentska Porterbruket i Göteborg. Till minne av 200-årsdagen har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram en jubileumsporter - ”re:porter” - som smyglanserades på öl- och whiskymässan i Göteborg under helgen.

Knappt 20 år efter att Lorentska Porterbruket började brygga porter, såldes verksamheten på en konkursauktion till den då blott 23-årige David Carnegie, son till den framgångsrika skotske affärsmannen George Carnegie. Resten är, som det brukar heta, historia.

För att fira 200-årsdagen har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram jubileumsportern ”re:porter” – en extra stark porter som är bryggd med morellkörsbär. Re:porter kan redan nu provsmakas på fat hos Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och kommer finnas i en begränsad upplaga på Systembolaget till senhösten.

– Nya Carnegiebryggeriet har ett stolt arv att förvalta. Därför känns det extra roligt att ha tagit fram en jubileumsporter. Den tar avstamp i den klassiska portertraditionen, bryggd enligt gamla traditioner, men med vår egen twist där morellkörsbären ger portern en fantastisk karaktär och fruktighet. Re:porter passar perfekt till en bit chokladtårta, men går också utmärkt att njuta som den är, säger Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare Anders Wendler.

Ton/karaktär: Mörkchoklad, kaffe & körsbär
Malt: Pilsnermalt, Munichmalt, Carafamalt Special, svartmalt, chokladmalt & crystalmalt
Humle: Brambling Cross
Jäst: Brooklyn House Ale
Tillsats: Morellkörsbär
Alkoholhalt: 9,4%


Säljstart: November 2017 (TSLS)



Av: Annika Rådlund Källa: Carlsberg