Operakällaren öppnar två nya restauranger
17 Mar 2015
– Det ligger i tiden att restauranger med hög kvalitet på maten etablerar sig utanför stadskärnorna och för oss känns det otroligt spännande att få göra det på Friends Arena och därmed bidra med något helt nytt i arenasammanhang, säger Stefano Catenacci.
Restaurangerna har lite olika koncept, med det gemensamt att de satsar på högkvalitativa råvaror i en avslappnad miljö. På West Lounge c/o Operakällaren erbjuds en trerättersmeny med bordsservering, i en så kallad open kitchen-miljö, där gästerna kan se när kockarna arrangerar maten. I East Lounge c/o Bakfickan erbjuds ett enklare matkoncept i bufféform.
Båda restaurangerna har fullständiga rättigheter och kommer även att erbjuda ett högkvalitativt dryckessortiment. Restaurangerna, som är en del i Friends Arenas premiumpaketerbjudande, kommer att premiäröppna i samband med finalen av Melodifestivalen 14 mars 2015 och kommer därefter hålla öppet i samband med evenemang på Friends Arena
– Vi är förstås väldigt nöjda att kunna erbjuda mat från en av Sveriges absolut bästa restauranger på arenan. För många av våra gäster är evenemanget en helhetsupplevelse och nu kan vi förlänga den upplevelsen med riktigt bra mat och dryck på arenan, säger Thomas Perslund, Managing Director på Friends Arena.
Operakällaren kommer även att leverera mat och dryck till Friends Arenas logegäster.
Förutom de nya restaurangerna öppnar också en helt ny supporterbar vid arenans norra läktare inför fotbollssäsongen 2015.
Om Nobis
Nobis AB är en koncern inom hotell-, mötes- och restaurangnäringen och driver bland annat stjärnkrogen Operakällaren, Operabaren, Bakfickan, nattklubben Café Opera, designhotellen Nobis Hotel, Miss Clara Hotel, Hotel J, Hotel Skeppsholmen och klassiska Stallmästaregården.
Om Friends Arena
Arenan är Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna . Med fri sikt från alla platser, den senaste kommunikationstekniken och ett öppningsbart tak. Publikkapaciteten är 75 000 vid konserter eller 50 000 sittande.
17 Mar 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok