Nytt stipendium till den som blir Årets Sommarjobbare
24 Jun 2019

Årets stora nyhet är att priset utökas med ett stipendium från Swiss Education Group. Stipendietinnefattar en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheteratt utvecklas inom sitt kunskapsområde.
– Vi erbjuder en mängd utbildningar för hotell- och restaurangbranschen och utmärkelsen Årets Sommarjobbare ligger helt i linje med våra ambitioner att lyfta branschen kunskapsmässigt, berättar Levi Kritikos hos Swiss Education Group.
Initiativtagare till utmärkelsen är Fredrik Åström, VD på Svenska Kulturpärlor.
– Vi är otroligt stolta över att tillsammans med Swiss Education Group kunna erbjuda det här mycket kvalitativa priset.
Precis som förra året får vinnarna dessutom en lyxig weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdhus eller Södertuna Slott.
– Årets andra stora nyhet är att vi går från en till tre tävlingskategorier: Årets Sommarjobbare inomrestaurang, Årets Sommarjobbare inom kök och Årets Sommarjobbare inom hotell. Det gör att fler viktiga yrken inom besöksnäringen lyfts fram för att påvisa att hotell- och restaurangbranschen är en seriös bransch där många duktiga förmågor tar sina första steg.
Genom priset vill man också lyfta att det finns möjligheter att växa och bygga en lång karriär.
Alla Sveriges hotell och restauranger har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare till priset.I september kommer en jury bestående av branschprofiler att utse vinnaren och nomineringsprocessen är nu öppen på aretssommarjobbare.se. Där finns också mer information om priset och om förra årets vinnare Noorali Atayee.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och GripsholmsBed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta.
24 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"