Nytt stipendium till den som blir Årets Sommarjobbare
24 Jun 2019

Årets stora nyhet är att priset utökas med ett stipendium från Swiss Education Group. Stipendietinnefattar en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheteratt utvecklas inom sitt kunskapsområde.
– Vi erbjuder en mängd utbildningar för hotell- och restaurangbranschen och utmärkelsen Årets Sommarjobbare ligger helt i linje med våra ambitioner att lyfta branschen kunskapsmässigt, berättar Levi Kritikos hos Swiss Education Group.
Initiativtagare till utmärkelsen är Fredrik Åström, VD på Svenska Kulturpärlor.
– Vi är otroligt stolta över att tillsammans med Swiss Education Group kunna erbjuda det här mycket kvalitativa priset.
Precis som förra året får vinnarna dessutom en lyxig weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdhus eller Södertuna Slott.
– Årets andra stora nyhet är att vi går från en till tre tävlingskategorier: Årets Sommarjobbare inomrestaurang, Årets Sommarjobbare inom kök och Årets Sommarjobbare inom hotell. Det gör att fler viktiga yrken inom besöksnäringen lyfts fram för att påvisa att hotell- och restaurangbranschen är en seriös bransch där många duktiga förmågor tar sina första steg.
Genom priset vill man också lyfta att det finns möjligheter att växa och bygga en lång karriär.
Alla Sveriges hotell och restauranger har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare till priset.I september kommer en jury bestående av branschprofiler att utse vinnaren och nomineringsprocessen är nu öppen på aretssommarjobbare.se. Där finns också mer information om priset och om förra årets vinnare Noorali Atayee.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och GripsholmsBed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta.
24 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier