Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt stipendium till den som blir Årets Sommarjobbare

 
Nytt stipendium till den som blir Årets SommarjobbareKanske är det du som är Årets Sommarjobbare? Förra året lanserades tävlingen Årets Sommarjobbare för att lyfta medarbetare inom hotell- och restaurangbranschen. Efter stor uppmärksamhet vid lanseringen och nominerade sommarjobbare från hela landet är priset nu tillbaka med bland annat ett utbildningsstipendium.

Årets stora nyhet är att priset utökas med ett stipendium från Swiss Education Group. Stipendietinnefattar en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheteratt utvecklas inom sitt kunskapsområde.

– Vi erbjuder en mängd utbildningar för hotell- och restaurangbranschen och utmärkelsen Årets Sommarjobbare ligger helt i linje med våra ambitioner att lyfta branschen kunskapsmässigt, berättar Levi Kritikos hos Swiss Education Group.
 Initiativtagare till utmärkelsen är Fredrik Åström, VD på Svenska Kulturpärlor.
– Vi är otroligt stolta över att tillsammans med Swiss Education Group kunna erbjuda det här mycket kvalitativa priset.

Precis som förra året får vinnarna dessutom en lyxig weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdhus eller Södertuna Slott.
– Årets andra stora nyhet är att vi går från en till tre tävlingskategorier: Årets Sommarjobbare inomrestaurang, Årets Sommarjobbare inom kök och Årets Sommarjobbare inom hotell. Det gör att fler viktiga yrken inom besöksnäringen lyfts fram för att påvisa att hotell- och restaurangbranschen är en seriös bransch där många duktiga förmågor tar sina första steg. 

Genom priset vill man också lyfta att det finns möjligheter att växa och bygga en lång karriär.

Alla Sveriges hotell och restauranger har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare till priset.I september kommer en jury bestående av branschprofiler att utse vinnaren och nomineringsprocessen är nu öppen på aretssommarjobbare.se. Där finns också mer information om priset och om förra årets vinnare Noorali Atayee.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och GripsholmsBed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta.