Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny takbar öppnar i centrala Stockholm

 
  • Le Hibou - Bank Hotels nya cocktailbar

    Le Hibou - Bank Hotels nya cocktailbar

  • Le Hibou på taket av Bank Hotel nära Kungsträdgården i Stockholm.

    Le Hibou på taket av Bank Hotel nära Kungsträdgården i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
På boutiquehotellet Bank Hotels översta våningsplan, med en utsikt över Djurgården och Nybroviken, öppnar den exklusiva cocktailbaren Le Hibou. Efter en omfattande renovering har en lokal och terrass gjorts om till en bar av internationellt snitt. 

Le Hibou är en elegant bar och terass med umgänge i fokus. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Inredningens färgskala går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär. Terrassen som löper längs hela rummet har utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar. I baren finns även en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar som alkoholfria alternativ.

- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.

Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.


Om hotellet
Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen, vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken.

Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s med en meny inspirerad från Europas kuststäder. De två barerna Papillon och Sophie’s är båda belägna på gatuplan. Papillon är en  bar med en internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med heltäckningsmattor, djupa clubfåtöljer och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s, är en all-day lounge där stockholmare och hotellgäster möts för en after work eller senare drink.

Le Hibou öppnar 17 maj 2019


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stureplansgruppen

Här kan du se när Bank Hotel öppnade