Ny takbar öppnar i centrala Stockholm
13 Maj 2019
Le Hibou är en elegant bar och terass med umgänge i fokus. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Inredningens färgskala går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär. Terrassen som löper längs hela rummet har utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar. I baren finns även en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar som alkoholfria alternativ.
- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.
Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.
Om hotellet
Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen, vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken.
Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s med en meny inspirerad från Europas kuststäder. De två barerna Papillon och Sophie’s är båda belägna på gatuplan. Papillon är en bar med en internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med heltäckningsmattor, djupa clubfåtöljer och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s, är en all-day lounge där stockholmare och hotellgäster möts för en after work eller senare drink.
Le Hibou öppnar 17 maj 2019
13 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok