Ny takbar öppnar i centrala Stockholm
13 Maj 2019
Le Hibou är en elegant bar och terass med umgänge i fokus. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Inredningens färgskala går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär. Terrassen som löper längs hela rummet har utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar. I baren finns även en ny alkoholfri sprit som gör det möjligt att avnjuta klassiska drinkar som alkoholfria alternativ.
- Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.
Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.
Om hotellet
Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen, vars byggnad är från 1910. Byggnaden som uppfördes som bank, är belägen på en lugn gågata ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm, precis intill vackra Nybroviken.
Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. I den gamla bankhallen ligger restaurang Bonnie’s med en meny inspirerad från Europas kuststäder. De två barerna Papillon och Sophie’s är båda belägna på gatuplan. Papillon är en bar med en internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med heltäckningsmattor, djupa clubfåtöljer och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s, är en all-day lounge där stockholmare och hotellgäster möts för en after work eller senare drink.
Le Hibou öppnar 17 maj 2019
13 Maj 2019

Verksamheter till försäljning
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Många heta bidrag i årets pepparkakshustävling
Greta Thunberg , ett brinnande Notre-Dame, Kama Sutra-bok, dansgolv, kaffepannor, Paradise Hotel, stekpanna med ägg och ett hus som skrivits ut med 3D-skrivare.
-
På iskallt uppdrag för fjärde gången
Landskapsarkitekterna utformade en av sviterna på Icehotel 365.
-
Hotell Kristina vann ekoutmaningen
Kammade hem priset för andra året i rad
-
Hotell Stenungsbaden Yacht Club samlar in julklappar
Och för varje julklapp doneras 10 kr till välgörenhet
-
Konditorn Roy Fares är Indiskas julprofil
I år satsar man på "En godare jul med Roy Fares”
-
O´Learys ska höja matupplevelsen på restaurangerna
Det nya matkonceptet kommer finnas på samtliga O’Learys-restauranger från och med december
-
Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske
"Den rymmer 185 recept för alla smakpreferenser"