Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar Best Western Plus Åby Hotel

 
Nu öppnar Best Western Plus Åby HotelBest Western Plus Åby Hotel invigs 15 april. Den 15 april öppnar HKC Hotels sitt nya färgstarka flaggskeppshotell i Göteborg/Mölndal i anslutning till Åbytravet och den nya Åbymässan. Hotellet blir en del av Best Western Hotels  & Resorts som därmed får sitt tionde hotell i Göteborg.

Det nya hotellet kommer bli en pulserande mötesplats där upplevelsen står i fokus och där design och inredning är inspirerad av Tivoli.

– När vi gick in i detta projekt bestämde vi att vi skulle skapa ett hotell som var helt annorlunda från ett vanligt mässhotell. Vi ville hitta en känsla och en tydlig röd tråd, berättar Therese Hammar som tillsammans med sin bror Marcus Östlundh driver HKC Hotels.
De satte sig ner med systern Lina, familjens kreatör och ansvarig för design & inredning inom HKC Hotels och de tre började spåna. Med Åby Arena skapas en plats för hotell, möten, spänning, upplevelser, event, spel, spänning och action. Lite som Las Vegas som är som en enorm nöjespark. De insåg snabbt att känslan är densamma som när man besöker ett Tivoli – man är laddad, förväntansfull, skärpt, lite pirrig, uppspelt och redo att koppla på. På så sätt blev det ett hotell med Tivoli som inspiration.

Hotellet har 223 rum och blir därmed HKC Hotels största och det första i Göteborgsområdet. Inom arenan finns förutom mässan och travet även 21 konferenslokaler med plats för 2 500 deltagare samt restaurang, bar och café. I hotellet finns dessutom ett Friskis & Svettis gym som får nyttjas fritt av hotellets gäster.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Best Western för att göra hotellet till ett av Göteborgs ledande evenemangshotell, säger Marcus Östlundh, VD för HKC Hotels. Kombinationen av ett individuellt hotell med egen identitet och Best Westerns styrka som hotellkedja känns som ett vinnande koncept.

– Vi är glada och stolta över att HKC Hotels ger oss förtroendet att arbeta med det nya hotellet i Göteborg, säger Johan Michelson. Vi har kraftigt stärkt vår position i Göteborg det senaste året och detta hotell med sitt unika koncept och spännande läge blir ett fantastiskt tillskott till kedjan, Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts. 

Best Western Hotels & Resorts 

Best Western Hotels & Resorts är en global hotellkedja bestående över 4 000 privatägda hotell i mer än 100 länder. I Skandinavien, som utgår från huvudkontoret i Sundbyberg, och har vi 150 hotell på ett hundratal orter.