Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nannaskolan vinnare i SkolmatsGastro 2018

 
Nannaskolan vinnare i SkolmatsGastro 2018Vinnarlaget Nanna med Patti Uddén, Sofia Treekrem-Runge och Jahangir Alam, tillsammans med Paul Svensson. Lag Nanna från Nannaskolan i Uppsala har utsetts till Årets Bästa Skolkockslag 2018 i Lantmännens tävling SkolmatsGastro – SM i Skolmat. Tävlingen arrangeras av Lantmännen i syfte att lyfta fram skolkockarnas viktiga arbete och verka för en bra matkultur i svenska skolor runtom i landet.

Igår avgjordes Lantmännens skolmatstävling SkolmatsGastro 2018 för sjätte gången. Lag Nanna från Nannaskolan i Uppsala kammade hem titeln Årets Bästa Skolkockslag 2018, i konkurrens med fyra andra finalistlag. Prisutdelningen gick av stapeln på Clarion Hotel Post i Göteborg och priset delades ut av den kända kocken och kokboksförfattaren Paul Svensson.

Juryns motivering till vinsten: ”Det vinnande skolkockslaget har visat upp ett genuint matlagningskunnande tillsammans med ett stort engagemang för en mycket väl fungerande skolmåltid”. Förutom titeln Årets Bästa Skolkockslag 2018 belönas det vinnande laget också med en gastronomisk inspirationsresa till Costa Blanca i Spanien.

– Jag är jätteglad och stolt! Det har varit en tuff utmaning, men det är det varje dag i köket. Vi kämpar fem dagar i veckan och det känns fantastiskt roligt att vi skolkockar och skolmaten lyfts fram på det här sättet, säger Patti Uddén, lagledare för Lag Nanna, som kammade hem vinsten tillsammans med kollegorna Sofia Treekrem-Runge och Jahangir Alam.

Lagets vinnande rätter bestod av örtmarinerad kyckling med matkornsrisotto, bönbiffar med örtpasta och en frisk lins- och äppelsoppa – näringsrika, klimatsmarta och prisvärda maträtter. Dessutom skulle skollagen motivera hur de arbetar med hållbarhet, som en del av tävlingen. Nannaskolan jobbar bland annat med att ta tillvara på rester, säsongsanpassa måltiderna, minska matsvinnet samt servera mer grönsaker och närproducerad mat, för en mer hållbar skolservering.   

– SkolmatsGastro anordnas för att lyfta alla fantastiskt duktiga skolkockar runt om i landet som genom sitt arbete höjer kvaliteten på skolmaten. Lag Nanna är en värdig vinnare som briljerar med sitt engagemang och sin expertis både kring matlagningen och sitt gedigna hållbarhetsarbete i skolköket, säger Pelle Eriksson, försäljnings- och marknadsdirektör för Cerealia Foodservice och Lantmännens representant i juryn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lantmännen


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer