McDonald´s anställer 2 500 personer
14 Apr 2021
Det finns omkring 200 McDonald´s-restauranger i Sverige, från Luleå i norr till Ystad i söder.
– Ungdomsarbetslösheten ligger tyvärr på historiskt höga nivåer i Sverige just nu och de unga är ofta särskilt utsatta på arbetsmarknaden. Därför är vi extra glada och stolta att just nu kunna erbjuda så många möjligheten till ett arbete och allt vad det innebär i form av sysselsättning, erfarenhet och trygghet, säger McDonald´s VD i Sverige Joachim Knudsen.
McDonald´s har kollektivavtal sedan 1975 och sedan första dagen som nyanställd så startar ett utbildningsprogram med en tydlig karriärtrappa för den som vill utvecklas i företaget. Joahim Knudsen förklarar att arbetsuppgifterna varierar från att erbjuda service i mötet med gäster i restaurangen till att tillaga mat eller att se till att köket och matsalen är städad.
– Många tänker kanske spontant att unga inte kan ta ansvar, men vi ger unga stort ansvar i våra restauranger. Vi tittar inte på ursprung och letar inte efter erfarenhet i rekryteringsprocessen. Istället väljer vi medarbetare baserat på driv och personlighet. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden eller rentav vägen in i det svenska samhället. Målet för oss är att hjälpa våra medarbetare att utvecklas inom företaget och att vara en språngbräda i livet för de som vill göra karriär hos oss eller utanför McDonald’s, säger Joachim Knudsen.
I Sverige tar man emot mellan 50 000 och 60 000 arbetssökningar per år, och av dem anställs nästan 4 000 personer. Under 2020 har McDonald´s öppnat tre nya restauranger: i Mörtlösa, Ronneby och Bernstorp i Malmö, vilket innebar cirka 150 nya jobb under fjolåret. Under 2020 rekryterades färre medarbetare jämfört med andra år, med anledning av coronapandemin.
- Det har varit ett extraordinärt år med en global pandemi som påverkade oss alla och hela branschen i olika utsträckning. För McDonald’s och våra franchisetagare har den viktigaste uppgiften varit att skapa trygghet för våra medarbetare och gäster. Säkerhet har genomsyrat allt vi har gjort och vi är stolta över att ha kunnat hålla öppet och bedriva vår restaurangverksamhet samtidigt som vi arbetat hårt för att minska riskerna för smittspridning. Vi har ur ett affärsperspektiv hanterat de värsta effekterna av krisen, även om vi precis som övriga aktörer i vår bransch inte står opåverkade, säger Joachim Knudsen.
Källa och foto: Mc Donald´s
www.mcdonalds.se/jobb
14 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok