Martin & Servera slutar sälja tobak
22 Jan 2019

Ansvarsfullt företagande och arbetet med att skapa ett hållbart erbjudande för restaurangkunderna är prioriterat. Därför har ledningen tagit beslut om att samtliga bolag i Martin & Servera-koncernen nu tar bort tobaksprodukter ur sortimentet. Martin & Servera sålde tobaksprodukter för ca 13 miljoner kronor under 2018.
- Vi vill använda den kraft som finns i våra beslut för att påverka samhället på ett positivt sätt, berättar Irene Waldemarson, vd på Martin & Servera Restauranghandel.
Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige.
- Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet och det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.
22 Jan 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"