Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Likör med smak av cognac – By Braastad

 
Likör med smak av cognac – By BraastadCrème Liqueur au Cognac by Braastad – gräddlikör med smak av cognac.  Nu kommer en nyhet för alla som föredrar en lite mognare smak – Crème Liqueur au Cognac by Braastad – den första gräddlikören på den svenska marknaden med smak av cognac.

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats i våra hjärtan. Den har serverats till desserten, tillsammans med kaffet och som smakhöjare i cocktailen. Ofta med smak av kaffe, karamell, frukt eller kola.

Den nya likören är ljusbrun till färgen. Smaken är fyllig med inslag av smörkola, grädde, apelsinchoklad och cognac. Konsistensen är krämig och doften en blandning av söt apelsinchoklad och fyllig grädde. Att tillsätta cognac i en gräddlikör är ett nytt grepp. Cognac och gräddlikör är två produkter som är mycket uppskattade var för sig, tillsammans skapar cognacens runda smak och gräddlikörens sötma en kombination utöver det vanliga.   

”Vi har sett en stor efterfrågan på just dessa smaker och tror starkt på vår nya produkt som vi hoppas kommer att bli ett uppskattat komplement i likörhyllan”, säger Martina Talmet, Brand Manager, Arcus Sweden.

Det välrenommerade cognacshuset Tiffon, med över 140 år av cognacsproduktion bakom sig, har med By Braastad låtit cognacens smaker gifta sig med krämigheten i den irländska gräddlikören. Kombinationen innebär att även de mest inbitna cognacsfantasterna kan bjudas på (och uppskatta) en likör. Den är även utmärkt som smakhöjare i cocktails eller desserter. Självklart kan den även serveras precis som den är – direkt ur kylskåpet – som en avec till kaffet eller i en värmande kaffedrink.

Nyheten har fast listning och finns att köpa i över 360 olika Systembolagetbutiker.

Alkoholhalt: 17 %
Pris: 199 kr
Volym: 700 ml
Leverantör: Arcus Sweden AB


Av: Annika Rådlund Källa: Arcus


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer