Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Legoland bygger ett slottshotell med 142 rum

 
  • Hotellrum med riddare, trollkarlar och prinsessor kommer att stå färdigt på Legoland 2019.

    Hotellrum med riddare, trollkarlar och prinsessor kommer att stå färdigt på Legoland 2019.

  • Det nya slottshotellet ska komplettera det redan befintliga hotellet, båda med Lego som tema förstås.

    Det nya slottshotellet ska komplettera det redan befintliga hotellet, båda med Lego som tema förstås.

Föregående
Nästa
 
I dagarna tas det första spadtaget till ett helt nytt och väldigt ovanligt hotell, Legoland kommer nämligen att utöka med ett gigantiskt slottshotell med Lego-tema.  

Ibland överträffar verkligheten sagan. Om två år står ett gigantiskt slottshotell med Lego -tema redo att välkomna stora som små. Hotellet ligger nära Legolands huvudentré och där kommer142 rum med riddare, trollkarlar och prinsessor  att byggas.  Investeringen beräknas kosta 200 miljoner danska kronor.

 Hotellet kommer att ligga nära den legendariska huvudentrén till nöjesparken Legoland i Billund i södra Danmark och invigningen beräknas till våren 2019. Slottet är inspirerat av leksaksversionen av ett Lego-slott och dekorerat med över 900 LEGO-modeller.

– Vi jobbar för att skapa upplevelser som helt absorberar barnen i det universum som uppstår med LEGO-klossar. Det nya hotellet kommer att överträffa allt vi tidigare skapat på Legoland. Inget barn som lämnar det nya slottshotellet kommer att tvivla på att de har bott på ett riktigt slott i en värld fylld av Lego-magi, säger Legolands vd Christian Woller.

Redan på parkeringen börjar äventyret och vid slottsentrén möts gästerna av riddare och drakar från Lego-världen. Väl inne förbereds de stora riddarnas tournérspel med dekorationer och festligheter. Särskilt de yngsta gästerna kommer snabbt att kunna leva sig in i festen som firas i hela slottet.

– Hotellet kommer att upplevas som ett sagoslott. Det är byggt av material som påminner om gamla stenblock med imponerande LEGO-tematiserade hörnrum omgivna av stora, gröna ytor där det bland annat finns en stor lekplats för våra hotellgäster, säger Christian Woller..

Det nya hotellet kommer att möte den ökade efterfrågan på övernattningsmöjligheter i området. Hotellet riktar sig till barnfamiljer och kommer att bli en del av Billunds vision att bli barnens huvudstad. Tidigare i höst har Lego-House invigts som ett första initiativ till att förverkliga kommunens vision.

Det nya slottshotellet beräknas vara klart våren 2019 och med en investering på 200 miljoner danska kronor blir hotellet den största investeringen i parkens historiaAv: Annika Rådlund Källa: Legoland
Illustrationer: Legoland

Taggar

Bygg Nöje Hotell Nyheter