Lanserar alkoholfri sprit
7 Nov 2019
– Under åren då vi arbetat i branschen har vi tydligt sett hur alkoholfria alternativ följt samma mönster som den vegetariska trenden, idag anses det inte längre vara ocoolt att aktivt välja bort alkohol på festen, snarare tvärtom. Samtidigt är folk trötta på att då få nöja sig med läsk eller vatten. Vi utgick helt enkelt från “impossible is nothing” och bestämde oss för att ta fram en riktigtbra alkoholfri sprit som på riktigt imiterar det “svåra” i vanlig sprit, något som ingen lyckats medtidigare, säger Erika Ollén, medgrundare Gnista Spirits.
Efter en framgångsrik för-lansering, med samtliga 350 flaskor sålda på bara några timmar, förfrågningar från ledande butikskedjor och lovord från erkända dryckesexperter, lanserar nu Gnistasin första produkt “Floral Wormwood” på den europeiska marknaden. Med en initialt småskalig produktion baserad i Skåne, börjar även batch nr 3 att bli fullbokad.
– Gnistas första produkt “Floral Wormwood” bjuder på en komplex, välbalanserad smak upplevelse: pepprig, jordnära med en attraktiv antydning av lakrits och med precis rätt “svårighetsgrad”, vilket är väsentligt för ett alkoholsubstitut. “Floral Wormwood” är definitivt den mest imponerandealkoholfria spriten jag provat, säger David Gluckman, globalt erkänd spritexpert som bland annatligger bakom den succédrycken Bailey’s.
När Erika och Thomas nu ger sig i kast med att omdefiniera vad premiumsprit är på en global skala, ses det som en självklarhet att varumärket Gnista spirits nyttjar den megafon som ett kommersiellt varumärke för med sig till att främja positiv samhällsförändring, med primärt fokus på svenska värden såsom hållbarhet och jämställdhet.
www.gnistaspirits.com
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gnista
7 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans