Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Köpa ny tjänstebil? Få koll på nya reglerna

 
Köpa ny tjänstebil? Få koll på nya reglernaNya regler gäller för köp av tjänstebil. Foto: Getty Images I somras infördes ett nytt bonus malus-system vid köp av nya bilar. Beroende på vilken modell du väljer kan du få bonus eller ökad fordonsskatt. Du kan spara maximalt 60 000 kr på ditt val.

Regeringen och riksdagen har beslutat om ett bonus malus-system för nya personbilar klass I och II (husbilar), lätta bussar och lätta lastbilar. Ändringen träder i kraft den 1 juli 2018 och berör endast nya fordon som tas i bruk från och med det datumet.

Bensin- och dieseldrivna bilar får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren efter att fordonet blir skattepliktigt första gången.Femåriga skattebefrielsen för miljöbilar slopas. 

Supermiljöbilspremien ersätts av bonus för bilar med väldigt låga utsläpp. Bilar med nollutsläpp får 60 000 kronor i bonus för att sedan trappas av till 10 000 kronor i bonus för bilar med max 60 gram utsläppt koldioxid.

Nu kan du själv räkna ut hur din tilltänkta bil gynnas eller drabbas av det nya systemet på Transportstyrelsens webbsida. Beräkna här!

Verksamheter till försäljning

 
  

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer