Kontrakt på Örebros nya hotell
Anna Sjöström 17 Jan 2020
Hyresgästen i byggnaden blir Scandic Hotels. Det nya höghuset rymmer runt 160 rum. Kontraktssumman uppgår till cirka 218 miljoner kronor.
Det nya hotellet, Scandic Örebro Central, kommer att ligga vid den norra infarten till Örebro centrum och är en del av Klöverns projekt Örebro Entré. Det blir en byggnad på 14 våningar om cirka 8 600 kvadratmeter.
Byggnaden, som beräknas bli 48 meter hög, kommer att rymma ett hotell i nio plan inklusive lobby, restaurang och gym. Resterande våningsplan utgörs av kontor.
Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart och beräknas vara klart i januari 2022.
Vid det första symboliska spadtaget höll Nils Staffansson, regionchef Peab, Peter Jangbratt, chef Scandic Hotels Sverige och Rutger Arnhult, VD för Klövern i en gemensam spade med tre skaft.
- Det här projektet ligger på ett attraktivt läge där vi förstått att det finns en efterfrågan av hotellrum, så det känns bra att kunna hjälpa till och bidra till Örebros stadsutveckling, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.
Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.
Anna Sjöström 17 Jan 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok