Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Klart för nytt restaurangbygge

 
Klart för nytt restaurangbyggeSebastian Vithal, Älvstranden Utveckling och Eric Cardell och Victor Ericson från Calere Fastighets AB Nu har det blivit klart att Calere Fastighets AB köper en tomt i Lindholmshamnen av Älvstranden Utveckling för 4,8 miljoner kronor. Fastigheten ligger i den inre delen av Lindholmshamnen och där ska köparna uppföra en byggnad i två våningar med restaurang och kontor. Byggnaden kommer att uppföras på trädäck i vattnet och i kontorsdelen ska företagare kunna hyra in sig i en coworking-yta. 

Älvstranden Utveckling har sålt en vattenfastighet i Lindholmshamnen i Göteborg till Calere Fastighets AB och på platsen ska en kombinerad restaurang- och kontorsfastighet i två våningar uppföras. Konstruktionsarbetet i vattnet startar våren 2021 och när det är klart påbörjas arbetet med att bygga restaurangen. 

— Det är ett toppenläge i det som i dag är öppet vatten och vi tror det kommer bli en samlingsplats för göteborgarna som bidrar till att skapa liv och rörelse dygnet runt, året runt. Genom trädäcket och restaurangen kommer vi att kunna möta vattnet på ett fantastiskt sätt, helt enligt Vision Älvstaden säger Sebastian Vithal, affärsutvecklare på Älvstranden Utveckling.

Tomten ligger vid änden av Götaverksgatan innan småbåtshamnen tar vid. Calere Fastighets AB får köpa tomten efter en markanvisningstävling där de lämnade in ett förslag som gick i linje med hur Göteborgs Stad vill att Lindholmshamnen ska utvecklas.

— Vi vill ha bredd, mångfald och nytänkande i arbetet med Älvstaden och då är det extra roligt att en mindre aktör som Calere Fastighets AB kan vara med i utvecklingen av Göteborg, säger Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling.

Under våren 2021 ska trafikkontoret påla i vattnet och därefter anlägga ett trädäck där byggnaden på 800 kvadratmeter bruttoarea ska stå. Området runt byggnaden blir allmän plats och i kontorsdelen kommer boende i området att kunna hyra in sig för föreningsverksamhet.
Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag i Göteborgs Stad. Kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling och uppdraget är att förverkliga Vision Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Med Älvstaden blir centrala Göteborg dubbelt så stort - strategin är att knyta ihop staden över älven.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Älvstranden Utveckling