Kavli återlanserar Raketosten
21 Feb 2019
Under en begränsad period möts retro och nutid i Kavli Mjuk Raketost – en modern nyhet med utgångspunkt i originalreceptet från 40-talet. Osten är baserad på samma grundrecept som den klassiska Raketosten. Den har en fetthalt på 10% och är smakmässigt väldigt lik originalet. Den stora skillnaden är såklart att den är mjukare. Nyheten tillverkas i Älvsjö utanför Stockholm.
Raketostens historia
År 1947, då Raketosten lanserades. var i efterdyningarna av andra världskriget. Svenskar började resa och TV:n blev allt vanligare i det svenska folkhemmet. Detta var en tid då kvinnor lämnade hushållet för att arbeta och mer snabblagad mat blev trendigt. Raketosten var en mjukost förpackad i ett vaxat papprör och osten knuffades upp och skivades med ett tillhörande snöre. Osten hade en färgglad design, var enkel att servera och passade ihop med den starka rymdtrend som rådde.
– Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av Raketosten vid liv, i sociala medier finns till exempel grupper som enbart talar om den. För fansen hade det varit fint att lanserat Kavli Raketost precis som den såg ut år -79 då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, avslutar Annika Skardal, Brand Manager O. Kavli AB.
Kavli Mjuk Raketost 250g kommer finnas i limiterad upplaga under 2019.
Av. Annika Rådlund Källa: Kavli
21 Feb 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok