Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotell som erbjuder spa-upplevelse på rummet

 
 • Grand Hotel i Norrköping. Att ha spamöjligheter direkt på hotellrummet kan ta en avkopplande helg till en ny nivå.

  Grand Hotel i Norrköping. Att ha spamöjligheter direkt på hotellrummet kan ta en avkopplande helg till en ny nivå.

 • Triangeln, Malmö – Rymlig svit med eget bubbelbad

  Triangeln, Malmö – Rymlig svit med eget bubbelbad

 • Hotel Reisen, Stockholm – Lyxig jacuzzisvit

  Hotel Reisen, Stockholm – Lyxig jacuzzisvit

 • Marina Tower, Stockholm – Lyxigt med magnifik utsikt

  Marina Tower, Stockholm – Lyxigt med magnifik utsikt

Föregående
Nästa
 
Enligt en årlig global reseundersökning av hotell- och resesöksajten momondo.se planerar var tionde svensk en relax- eller sparesa i år. Därför har de tagit fram en lista på tio hotell i Sverige där gästerna kan njuta av olika typer av spaupplevelser direkt på hotellrummet.

 På bland annat de här hotellen slipper gästerna gå de extra stegen till närmaste spaanläggning:

1. Hotel Reisen, Stockholm – Lyxig jacuzzisvit
På anrika First Hotel Reisen som ligger vid vattnet i Gamla Stan finns det inte bara ett, utan två relaxalternativ. De gäster som bokar in sig i jacuzzisviten får njuta av ett eget spa på rummet. Förutom jacuzzin så har sviten ett separat sovrum, ett vardagsrum och en matsal med bord för fyra. Vid behov av ett miljöombyte kan gästerna smyga ner under jord i de mystiska valven som under 1600-talet var en del av Stockholms stadsmur. Där har hotellet nämligen valt att placera sin relaxavdelning med bastu och 15-gradig avsvalkningspool. 

2. Triangeln, Malmö – Rymlig svit med eget bubbelbad 

Hotell Triangelns finaste svit har inte bara ett fantastiskt läge med utsikt över Malmö – utan även en privat jacuzzi i badrummet. Det finns gott om utrymme i sviten för god mat och avkoppling. Här kan gästerna avsluta den sköna hotellvistelsen med frukostbuffé i Restaurang Upstairs som serverar ekologiska varor och fairtrade-kaffe. 

3. Gothia Towers, Upper House, Göteborg – Tre våningar av spa

Högt upp i Gothia Towers i Göteborg, våning 20 och uppåt, ligger det som hotellet kallar sitt systerhotell – det femstjärniga Upper House. Ett rymligt rum, panoramafönster med utsikt över vackra Göteborg samt jacuzzi möjliggör en egen spa-upplevelse på rummet. En natt här inkluderar dessutom inträde till den flärdfulla spa- och relaxavdelningen, som i princip ligger i grannrummet. Där erbjuds tre våningar spa med flera olika pooler, en utanpåhängande ”champagnepool” med glasbotten på 19:e våningen, pool med jetstråle och dessutom turkiskt Hamam och djungeldusch. 

4. Gustaf Wasa Hotell, Borlänge – Här bor gästerna som en kung med eget mini-spa

På fyrstjärniga Gustaf Wasa hotell kan gästerna boka kungliga Wasasviten för en hotellövernattning med eget litet spa på rummet, med bastu och en privat jacuzzi. Oavsett vilket rum gästerna spenderar nätter i kan de utnyttja hotellets öppna relaxavdelning som förutom bastu och jacuzzi även har ett träningsrum. När hungern väl gör sig påmind finns restaurangen Broken Dreams på entréplanet med över 900 ölsorter att botanisera bland.

5. Hotell Rogge, Strängnäs – En solnedgång i världsklass

Hotell Rogge ligger vackert placerat vid historiska och idylliska Gyllenhjelmstorget i Strängnäs, där Gustav Vasa kröntes till kung 1523.  Här finns spa i deluxe-rummen på det klassiska stadshotellet. Det går även att boka takterassen, vilken påstås ha stans bästa solnedgång. Avnjuts bäst från den 37-gradiga jacuzzin med en kall dryck i handen. 
 
6. Grand Hotel, Norrköping – Blandning av nytt och gammalt
På anrika Grand Hotell i Norrköping kan gästerna njuta i din egen jacuzzi i badrummet i en av hotellets två sviter. Hotellet ligger mysigt precis vid vattnet vid Motala Ström som flyter genom staden. På bottenvåningen i hotellet finns puben The Bishop Arms som har fantastisk utsikt över strömmen. Här kan gästerna upplevaen känsla av nytt och fräscht – hotellet som är inhyst i en byggnad från 1906 har nämligen nyligen genomgått en stor renovering.

7. Marina Tower, Stockholm – Lyxigt och magnifik utsikt
Här kan gästerna lyxa till det rejält i det här marina hotellet med utsikt över vattnet precis vid Stockholms inlopp. Om de bokar in sig i den exklusiva tornsviten på Marina Tower erbjuds en stor takterrass med magnifik utsikt över vattnet och Gamla Stan, med både rymligt badkar och separat dusch. I anslutning till hotellet ligger också Sturebadet Marina Tower med turkiskt hamam, bastu, jacuzzi, pool och gym. 

8. Stora Hotellet, Örebro – Känsla av mystik bland vackra valv
Det här hotellet har funnits länge och har samlat på sig en lång historia, men det stoppar inte lyxen som går att få i nutid. Några av sviterna på Stora Hotellet har utsikt mot vackra Örebro slott och Svartån som rinner genom centrum, och vill gästerna ha sin egen spa-stund finns en skön jacuzzi på rummet. Vandra ner i de rustika valven från 1300-talet för att ta del av den stämningsfulla restaurangen Slottskällarens meny. 

9. Royal Viking Hotel, Stockholm – Egen ångbastu på rummet
Ångbastu och egen jacuzzi på rummet med stora panoramafönster för en härlig utsikt över Stockholm. Det är verkligheten på det centrala Royal Viking Hotel i Stockholm. I sviten kan man ordna sitt eget spa med både jacuzzi och bastu. För att sätta den extra lilla guldkanten på vistelsen här rekommenderas ett besök i Skybar på nionde våningen om den fantastiska utsikten över Stockholm från rummet inte vore nog.

10. Tällbergsgården Hotell, Tällberg – Äkta dala-atmosfär med modern lyx
Här finns möjlighet att njuta av ett glas vin, mys framför brasan eller ett bad i bubbelpoolen. Direkt på rummet. Boutique-hotellet Tällbergsgården är en av de äldsta gårdarna i byn mitt i Dalarna. Här finns flera olika sviter att välja mellan och de flesta har som sagt bubbelbad och öppen spis med hög mysfaktor. Plus i kanten är en storslagen utsikt över sjön Siljan.Av: Annika Rådlund Källa och foto: www.momondo.se


Momondo.se är en gratis, oberoende och global resesöksajt som jämför miljontals priser på flyg, hotell och resor. Företaget har sitt huvudkontor i Köpenhamn och finns på 35 marknader. Momondos mobiltjänster finns även tillgängliga gratis för iphone och android.

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer