Harrys och First Hotels startar samarbete – öppnar ny hotellkrog
19 Maj 2016
Norska First Hotels, med huvudkontor i Oslo, är en av Skandinaviens hotellkedjor med cirka 40 hotell runtom i Sverige. Ungefär lika många krogar har idag snabbväxande Harrys, som planerar en kraftig tillväxt de närmaste åren. Ett led i den strategin är samarbetet med First Hotels. Ambitionen är att Harrys ska öppna krogar på flera av First hotellanläggningar i Sverige och den första blir alltså First Hotel Brage i Borlänge där den tidigare hotellrestaurangen nu byggs om i Harrys nya restaurangkoncept. Vid midsommar öppnar därmed Borlänges första Harrys.
– Vi har funderat en tid på vad vi ska göra med restaurangen på First Hotel Brage. När vi bekantade oss med Harrys nya koncept och inredning kändes det helt rätt. Både vi och Harrys drivs av en ambition att vara folkliga och välkomnande med en hög kvalitet på allt vi gör – från matupplevelsen till servicenivån. Vi passar varandra väldigt bra, säger Stephen Meinich-Bache, VD på Tribe Hotels, som är största franchisetagare i First Hotels.
För Harrys är samarbetet med First Hotels ett viktigt steg i krogkedkans offensiva satsning i Sverige. Inom en två-årsperiod planerar kedjan ett 15-tal nya restauranger men i och med samarbetet med First kan det också bli tal om ännu fler etableringar.
– Vår satsning på att vara en genuin svensk krog med fokus på matupplevelsen och ett gott umgänge har verkligen tagit fart och vi får alltfler förfrågningar från intresserade entreprenörer. Samarbetet med First Hotels känns givetvis mycket bra eftersom vi delar samma värderingar om gästupplevelsen och hur verksamheten ska bedrivas. Det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla samarbetet ytterligare efter att vi öppnat i Borlänge, säger Niclas Möller, vd för Harrys Pubar AB i Göteborg.
Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett drygt 40-tal orter i Sverige. Krogarna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. Krogkedjan sysselsätter cirka 800 personer i Sverige.
www.harrys.se
19 Maj 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok