Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Flera av Viking Lines kryssningar snart igång igen

 
Flera av Viking Lines kryssningar snart igång igenEfter en exceptionell vår kryssar snart alla Viking Lines sju fartyg igen, med nya trafikupplägg och pandemianpassade ombordkoncept.

 Under juli och augusti kan alla ressugna svenskar njuta av skärgården på både kortare och längre Östersjökryssningar eller besöka Visby. Viking Line erbjuder också reguljärresor till Mariehamn och Åbo. Däremot blir det inga högsommarresor till Helsingfors i år.

Från och med juli månad är Viking Lines samtliga fartyg i trafik på Östersjön igen, efter en vår färgad av covid-19-restriktioner och stillastående trafik. Den 2 juli är det premiär för Viking Cinderellas helt nya skärgårdskryssningar som avgår från Stockholm varje torsdag, fredag och lördag fram till den 15 augusti. För att resenärerna ska hinna njuta maximalt av skärgårdsmiljön avgår fartyget redan vid lunchtid och är åter i Stockholm följande morgon. Samtidigt återkommer fjolårets  Cinderella-kryssningar till Visby. Fem söndagar och en tisdag under perioden 19 juli – 18 augusti går fartyget från Stockholm via Mariehamn till Visby och tillbaka igen med möjligheten att njuta av Gotland under en dag.

Rederiet laddar också upp med dagskryssningar och reguljärresor från Kapellskär respektive Stockholm till Mariehamn och Åbo. Finlands inreserestriktioner med särskilda krav för att få resa från Sverige till Åland och Finland ligger dock kvar tills vidare. Viking Lines övriga fartyg kommer endast att trafikera från Finland och linjen mellan Stockholm och Helsingfors står still åtminstone till den 9 augusti.

– Vi ser ett stort intresse för kortare resor i närområdet är och är glada att kunna erbjuda flera olika slags kryssningskoncept för vår svenska publik i sommar. Som reseföretag är vi alltid beroende av flera länders direktiv och restriktioner, vilket blir extra tydligt på grund av den pandemi vi befinner oss i. Säkerheten är det viktigaste för oss och både kryssningskoncept och hur det ser ut ombord och i terminalerna har anpassats till rådande situation. Vi önskar alla varmt och tryggt välkomna till Viking Line, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Viking Line