Fem av Ligula’s hotell byter varumärke
27 Dec 2023
Ligula Hospitality Group är moderbolag i en privatägd koncern i tillväxt som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Ligula driver idag 45 hotell i 3 länder, Sverige, Danmark och Tyskland.
De hotell som från 1 januari ansluter sig BWH och till Best Western Plus är Radisson Blu Hotel Lund, Park In by Radisson Malmö, Park Inn by Radisson Copenhagen, Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad och Park Inn by Radisson Solna. Totalt omfattar detta totalt 1152 rum som tillförs BWHs gäster och medlemmar.
Det strategiska partnerskapet mellan Ligula och BWH syftar till att stärka varje hotells position genom BWHs internationella nätverk och lokala närvaro.
–Vi är mycket entusiastiska över att påbörja detta samarbete med Ligula Hospitality Group. Genom att förena våra resurser och expertis kommer vi att kunna leverera ett betydande kommersiellt värde, säger Johan Michelson, VD för BWH Hotels Scandinavia.
Samarbetet förväntas öka konkurrenskraften och närvaron på den skandinaviska hotellmarknaden. Genom att integrera de fem hotellen i BWH kommer Ligula att dra nytta av deras förståelse för operatörens behov.
–Vi är nöjda över att inleda detta samarbete med BWH och ansluta oss till deras nätverk. Det är en spännande möjlighet för oss att dra nytta av deras flexibilitet och effektiva kostnadsstruktur. Med sin starka lokala anknytning ser vi fram emot gemensamma framgånga, säger Ligulas VD, Uwe Löffler.
27 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: