Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Drop in-bröllop i hotellets igloo inställt

 
  • Pite Havsbad och Iglootel hade planer på att bjuda in till drop in-bröllop på Alla hjärtans dag.

    Pite Havsbad och Iglootel hade planer på att bjuda in till drop in-bröllop på Alla hjärtans dag.

  • Igloohotellet på Pite Havsbads strand.

    Igloohotellet på Pite Havsbads strand.

  • Iglootel kommer att byggas upp igen nästa år.

    Iglootel kommer att byggas upp igen nästa år.

Föregående
Nästa
 
Tanken var att på Alla hjärtans dag, den 14:e februari 2020, skulle Pite Havsbad och Iglootel bjuda in till drop in-bröllop. Men nu har det varma vädret i januari satt käppar i hjulet för planerna.

Igloohotellet började byggas på Pite Havsbads strand - men de kom bara halvvägs. Planen var att det skulle bli tio övernattnings igloos och en Ice Bar och att hotellet skulle öppna den 20: e januari. Flera gäster hann också bokat upp sig redan innan hotellet var klart.

–Tyvärr så har det varma vädret gjort att vi måste ställa in detta år. Kylan i oktober och november gjorde att vi kom igång fort och stora delar av bygget var klar men december och januaris värme och regn har gjort att vi beslutat att riva det som är uppbyggt,  berättar Kristofer Lundström VD Pite Havsbad.

Bygget hade förstås väckt uppmärksamhet.

–  Trycket internationellt har varit stort och vi hade redan bokat upp en stor del av datumen. Det här är en del av Pite Havsbads storsatsning i att bli en året runt-verksamhet och vi slog på stort direkt, berättar Kristofer Lundström VD Pite Havsbad.

Men trots att årets planer nu inte blev av så ser Kristofer Lundström framåt.

– Vi siktar på nästa år istället.

Nu hoppas han att det blir en sedvanlig vinter nästa år, med kyla och snö.
– Själva bröllopen kommer hållas i en av våra större igloos. Bröllopet är kostnadsfritt, och vi ordnar med vigselförrättare och präst och dekorationer. Efter vigseln bestämmer de själva vad de vill göra. Vi erbjuder ett boendepaket dagen till ära, med bland annat trerättersmiddag.Pite Havsbad Group är norra Sveriges största hotell-, turist- och konferenskoncern och består av sex anläggningar; Pite Havsbad, Cape East i Haparanda, Hotell Nordkalotten i Luleå, Hotell Laponia och Hotell Skogen i Arvidsjaur samt Hemavans Högfjällshotell.Av: Annika Rådlund Källa: Pite Havsbad
Foto: Daniel Knab/Iglootel

Taggar

Bröllop Hotell Nyheter