Stefan Eriksson är råvaruansvarig för Årets Kock 2020
20 Jan 2020
– Jag är väldigt glad för att Stefan Eriksson fortsätter som råvaruansvarig för Årets Kock. Stefans långa erfarenhet och expertkunskap kring att välja ut de bästa råvarorna skapar de bästa förutsättningarna för att tävlingen Årets Kock ska hålla samma höga nivå varje år, säger Andreas Stenberg, VD Årets Kock.
Råvarorna ska både utmana kockarna och ge dem bästa möjliga förutsättningar att prestera under Årets Kock – SM i professionell matlagning. Råvarugruppens arbete sker i nära samarbete med tävlingsgruppen som arbetar fram de tävlingsmoment som ska ingå i årets tävling.
–Det finns så många spännande och duktiga mathantverkare i vårt land som varje dag, året runt arbetar med att ta fram de bästa råvarorna för att utveckla svensk gastronomi mot nya nivåer. Det är fantastiskt roligt att genom Årets Kock föra samman duktiga matlagare med de mest fantastiska råvaror och se magi skapas, säger Stefan Eriksson.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Föreningen Årets Kock
20 Jan 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"