Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

De öppnar Sveriges första hotell för krukväxter

 
  • Hôtel Flora öppnar veckan efter midsommar.

    Hôtel Flora öppnar veckan efter midsommar.

  • "Hotellrummen" finns i olika kategorier och med olika menyer.

Föregående
Nästa
 
Fältöversten öppnar Sveriges första hotell för krukväxter Snart är det semestertider och i samma veva uppstår det ständiga problemet om vem som ska ta hand om ens krukväxter under ledigheten. Nu finns det en lösning. Den 27 juni öppnar Fältöversten på Karlaplan i Stockholm ett kostnadsfritt hotell för blommor – Hôtel Flora.

I samband med semestern uppkommer dilemmat om hur ens växter ska klara sig när ingen är där för att ta hand om dem. Men istället för att be grannarna om hjälp finns nu möjlighet att hyra ett rum för krukväxterna på Hôtel Flora. Istället för att be grannarna om hjälp finns nu möjlighet att hyra ett rum för krukväxterna på Hôtel Flora, ett nyöppnat blomsterhotell beläget mitt i handelsplatsen Fältöversten. Hotellet består av ett växthus med bokningsbara rum där man kan checka in sina plantor för vatten och skötsel under sommarsemestern.

- Växtintresset frodas och att påta i krukor, odla eget och byta sticklingar med vänner har blivit en del av vardagen. Som lokal handelsplats vill vi vara där för våra besökare. Hôtel Flora är en smidig lösning på ett annars ofrånkomligt semesterproblem, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.

Hôtel Flora erbjuder fem typer av rum som är utrustade med bekvämligheter såsom lecakulor, stödpinne och gemensam dusch. I vistelsen ingår även frukostbuffé med vatten och näring två gånger i veckan, vilket innebär att hotellpersonal kommer att vara på plats för att se till att plantorna trivs.

Bokningen är öppen till och med onsdag 27 juni eller tills hotellet är fullbokat. Därefter finns möjlighet att skriva upp sig på en väntelista. Hôtel Flora stänger 12 augusti. För att boka ett eget hotellrum kostnadsfritt, besök fältöversten.se/hotelflora.

Rum och sviter på Hôtel Flora

Enkelrum (liten kruka)

Vårt minsta men mysigaste boende. Här på översta hyllan får du en garanterat solig semester. För dig med svindel finns blompinnar som stöd.

Deluxerum (mellanstor kruka)

Här känner du pulsen från Karlaplan i varje stjälk. Tack vare centralt läge på mittenhyllan och god utsikt över närliggande butiker är rummet dessutom perfekt för dig som gillar att fönstershoppa.

Juniorsvit (stor kruka)
Bred ut dig på vår största hylla och dröm dig bort i en komfortabel king size odlingsbädd. Detta är en plats att rota sig på.

Superior svit (golvkruka)
Vårt största och mest bekväma boende. Här får du direkt access till gemensamma sällskapsytor i form av den populära och mingelvänliga terrassen Golvet. Rekommenderas för riktigt höga växter.

Penthouse (ampel)
Med en fantastisk panoramautsikt vaggar du stilla i din ampel till det mjuka sorlet från förbipasserande homo sapiens. Semestern blir inte mer avkopplande än såhär.


Om Fältöversten
Föltöversten ligger vid Karlaplan på Östermalm i Stockholm, och byggnaden har ett 60-tal butiker, servicetjänster, skönhetskoncept och restauranger. Fältöversten invigdes 1973 och ägs sedan 2012 av AMF Fastigheter som arbetar för att skapa stadsrum där människor vill vara.Av: Annika Rådlund Källa och foto: AMF Fastigheter


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer