Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

De nya hotellrummen flyttas med en 500 ton tung kran

 
De nya hotellrummen flyttas med en 500 ton tung kranClarion Post utökar med fler rum i form av färdigbyggda moduler som lyfts på plats. Nu utökar Clarion Hotel Post i centala Göteborg  och nya rum lyfts på plats med hjälp av en stor kran.

Hotellet  ska utökas med 40 nya rum som lyfts över hotellets tak och placeras på innergården av den gamla postbyggnaden. Att man valde en lösning med byggkran var för att slippa stänga ner delar av den befintliga verksamheten under byggtiden.
De nya hotellrumsmodulerna ska börja lyftas på plats under mars och därmed uttökar man från 500 till 540 rum, allt ska vara helt färdigt till juni i år.

– Planerna på att bygga ut har funnits längre. Vi ser ett ökat behov av fler hotellrum både hos oss och i hela Göteborg, säger Sara Lake, vd på Clarion Hotel Post.

Arbetet påbörjades förra året, med bland annat att bygga en stålkonstruktion, en ram, som modulerna placeras i, samt att förstärka grunden där ramen ska placeras.
– Men det är först nu som det synliga arbetet börjar och det känns väldigt spännande att komma igång.

De nya rummen kommer att bli i nivå med den nuvarande byggnaden och att man valde en lösning med byggkran var för att slippa stänga ner delar av den befintliga verksamheten under byggtiden.

– Utgångsläget för oss och för fastighetsägaren Strawberry Properties AB, var att hotellet skulle vara igång som vanligt. Dessutom är det ett effektivt sätt att bygga på, säger Sara Lake.

Hon berättar att rummen är standardrum, cirka 20 kvadratmeter stora och att de levereras komplett med badrum.
– Väl på plats kommer vatten och el att installeras och rummen att stylas och inredas med sängar, stolar, fåtöljer och skrivbord.


Antalet gästnätter i Göteborg ökar
De senaste åren har Clarion Hotel Post genomfört flera ombyggnadsprojekt, bland annat en renovering av alla rum, en ny restaurang och en ny bar. 
–Efterfrågan på hotellrum i Göteborg är stor och i perioder är hotellen i stan nästintill fulla, berättar Sara Lake.

Besöksnäringen i Göteborg har ökat mycket under de senaste 15 åren vilket också ger en större efterfrågan på hotellrum. Göteborgs Stad har satt ett gemensamt mål om att dubblera antalet gästnätter mellan år 2015 till 2030.

– Med de nya rummen är vi nu med och bidrar till tillväxten i Göteborg. Att bygga fler rum ger också fler arbetstillfällen på hotellet.

Av: Anna Sjöström Foto: Emelie Fransson och Anna Sjöström