Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dalmore lanserar Luminary No.2 2024 i Limited Edition

 
Dalmore lanserar Luminary No.2 2024 i Limited EditionDen 24 april lanseras den unikt komponerade samlarwhiskyn The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition i ett tillfälligt släpp.

Det anrika whiskyhuset The Dalmore i skotska Highlands är en av Skottlands mest ansedda whiskyproducenter. Nu lanseras uppföljaren i deras unika samarbete med designinstitutet V&A Dundee, där samlarwhisky utformas tillsammans med berömda kreatörer från konst- och designvärlden.

 Luminary 2 är gjord i ett exklusivt samarbete mellan The Dalmore och designinstitutet V&A Dundee och slutlagringen har skett på fat som bland annat huserat bourbon, tawny port och sherry. Resultatet ska vara en djup och nyanserad single malt whisky som kommer i en låda designad av Melodie Leung. 

Bakom The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition står The Dalmores legendariska Master Distiller Richard Paterson, The Dalmores Master Whisky Maker Greg Glass och hyllade designledaren Melodie Leung från Zaha Hadid Architects.

The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition The Collectible är en sextonårig single malt whisky som först har lagrats på bourbonfat och sedan fått en slutlagring på Graham’s tawny portfat, Apostoles sherryfat, samt en liten del i utvalda bourbonfat som tidigare huserat peated whisky.

Smak:
Resultatet är en komplex single malt whisky. I doften finns en antydan till örtig trärök och toner av manukahonung, crème brûlée och antikt läder som kompletteras av delikata och tropiska inslag. Smaken är djup och fyllig, med toner av mogna fikon, apelsiner, skogsbär och brioche.
Unik låda: Flaskan kommer i en vacker låda som är formgiven av Melodie Leung.
Producent: Whyte & Mackay
Tillverkad i: Skottland
Alkoholhalt: 48,6 % vol.