Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bourbonlagrad Dark Ale – ny öl från Innis & Gunn

 
Den 1 december lanserar bryggeriet Innis & Gunn från Edinburgh helt nya Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale. Innis & Gunn’s teknik att slutlagra ale på ek har gett märket en alldeles egen smakprofil.  Denna mörka ale har lagrats på ekfat som tidigare lagrat Bourbon Whiskey från USA vilket ger produkten dess karaktär.

Smaken på Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale känns igen från amerikansk Bourbon. Det finns inslag av bränt socker, apelsin och kokos och  en fräsch fruktighet från humlen. Sist men inte minst återfinns Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och kryddighet som kommer från lagringsprocessen på ek.

Ölet är inte framtaget som en specifik julöl, snarare är det en allmän mat- och njutöl. Men den rika smakprofilen och den balanserade sötman gör att den mörka alen passar även till våra svenska mattraditioner med kraftiga smaker och hög sälta. Framförallt kommer den mörka alen passa till de varma rätterna på julbordet.

- Vår ambition är att Innis & Gunn ska erbjuda unika, spännande och rika smakupplevelser. Samtidigt är det väldigt viktigt att våra ales ska vara angenäma att dricka och smakbalansen är precis lika viktig som smakrikheten. Det ska smaka gott helt enkelt. Vi hoppas att svenska folket kommer att gilla vår nya häftiga Bourbon Cask lika mycket som vi gör, säger Dougal Sharp, bryggmästare och tillika grundare av Innis & Gunn.

Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale släpps i Systembolagets fasta sortiment den 1 december.

Pris: 24.90 kr. Alkoholhalt: 7,4 % Volym: 330 ml.

 

Bourbonlagrad Dark Ale – ny öl från Innis & Gunn Bourbonlagrad Dark Ale – ny öl från Innis & GunnHistorien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale och bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé. Flera månader och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp ett telefonsamtal där en chef vid destilleriet berättar att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare bara slängts bort. Arbetarna på golvet hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet smakade fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer.

Verksamheter till försäljning