Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bergshotellet i Järvsö storsatsar på helhetslösning för elbilsladdning

 
Bergshotellet i Järvsö storsatsar på helhetslösning för elbilsladdningBergshotellet satsar på elbilsladdning som ett led i sitt hållbarhetsarbete. Bergshotellet i Järvsö är beläget mitt i Järvsöbacken i Hälsingland där det vintertid är öppet för skidåkning och under barmarksperioden är det cykling downhill som gäller. I år gör man en satsning på att erbjuda laddningstationer för de gäster som kommer med elbilar.

Bergshotellet ligger 30 mil från Stockholm och från Gävle och Sundsvall är det cirka 15 mil. Familjehotellet har 52 rum och totalt 240 bäddar och det är ett ski-in ski-out hotell. Som ett led i sitt hållbarhetsarbete har nu hotellet valt att installera tolv laddplatser för laddning av besökarnas elbilar och laddhybrider.

–Antalet elbilar och laddhybrider i Sverige ökar i snabb takt. Fler och fler hotellgäster efterfrågar elbilsladdning och därför är vi mycket glada och stolta över att nu kunna möta besökarnas efterfrågan, säger Rikard Wildhuss, VD på Bergshotellet i Järvsö.

En helhetslösning från laddoperatören Eways finns nu på plats och besökare till Bergshotellet kan nu ladda sina elbilar och laddhybrider och betala med Swish, EasyPark eller Eways laddkort.

–Besöksnäringen spelar en viktig roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle. När man som Bergshotellet i Järvsö ligger mitt i naturen blir klimatfrågan påtaglig, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Eways


Taggar

Miljö Hotell Nyheter