Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets pepparkakshusutställning på ArkDes öppnar

 
Årets pepparkakshusutställning på ArkDes öppnarFrida Leijon , Årets konditor 2016 är en av jurymedlemmarna i årets pepparkakshustävling.

'Alla är välkomna att delta i ArkDes årliga tävling som startade 1990, där pepparkakshus bakade av barn, proffsbagare, arkitekter och alla andra som bakar visas sida vid sida. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som de som formger och bygger hus i verkligheten. 

De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarat mot årets tema, LYXIGT. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.

Årets jury består av formgivaren Björn Dahlström, arkitekten Kristin Gausdal samt konditorn Frida Leijon.


Publikens pris
Alla som vill kan rösta på sitt favoritbidrag. Besökarna kan använda röstningsstationerna i utställningen, eller rösta via webben www.arkdes.se Lägg din röst senast den 12 december. Det bidrag som fått flest röster vinner publikens pris.

Prisutdelningen sker den 16 dec kl. 13.00. Fri entré. På plats den 29 nov finns Frida Leijon jurymedlem, Årets konditor 2016 och nyligen utsedd till konditorernas konditor av Svenska Gastronomipriset 2018 och ger sina bästa tips för ett lyckat pepparkakshusbak. Utställningen visas mellan 30 nov – 6 jan. Fri entré.



Av: Annika Rådlund Källa: ArkDes
Foto: ArkDes (bilderna är från tidigare år)