Årets pepparkakshusutställning på ArkDes öppnar
21 Nov 2018
De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.
Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarat mot årets tema, LYXIGT. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.
Årets jury består av formgivaren Björn Dahlström, arkitekten Kristin Gausdal samt konditorn Frida Leijon.
Publikens pris
Alla som vill kan rösta på sitt favoritbidrag. Besökarna kan använda röstningsstationerna i utställningen, eller rösta via webben www.arkdes.se Lägg din röst senast den 12 december. Det bidrag som fått flest röster vinner publikens pris.
Prisutdelningen sker den 16 dec kl. 13.00. Fri entré. På plats den 29 nov finns Frida Leijon jurymedlem, Årets konditor 2016 och nyligen utsedd till konditorernas konditor av Svenska Gastronomipriset 2018 och ger sina bästa tips för ett lyckat pepparkakshusbak. Utställningen visas mellan 30 nov – 6 jan. Fri entré.
Publikens pris
Alla som vill kan rösta på sitt favoritbidrag. Besökarna kan använda röstningsstationerna i utställningen, eller rösta via webben www.arkdes.se Lägg din röst senast den 12 december. Det bidrag som fått flest röster vinner publikens pris.
Prisutdelningen sker den 16 dec kl. 13.00. Fri entré. På plats den 29 nov finns Frida Leijon jurymedlem, Årets konditor 2016 och nyligen utsedd till konditorernas konditor av Svenska Gastronomipriset 2018 och ger sina bästa tips för ett lyckat pepparkakshusbak. Utställningen visas mellan 30 nov – 6 jan. Fri entré.
Av: Annika Rådlund Källa: ArkDes
Foto: ArkDes (bilderna är från tidigare år)
Foto: ArkDes (bilderna är från tidigare år)
21 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok