Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets glögg har hundra smaker

 
51.BlossaFram till den 13 december har Blossa hemlighållit smaken på årets glögg. Istället har svenska folket definierat smaken genom gissningar och beskrivningar: allt från lingon till längtan efter en juldagsmorgon. Nu avslöjar Blossa den hemliga smaksättningen bakom årets glögg: nypon och hallon.

Blossas årgångsglögg är en av julens mest omtyckta drycker och har kommit ut varje år sedan 2003. I år har smaken inte avslöjats – istället har Blossa valt att lyssna på hur svenska folket uppfattar glöggen. Sedan den 1 november har flera tusen människor delat med sig av sina smakuppfattningar på årets.blossa.se och i sociala medier.
Eftersom nyfikenheten har varit stor avslöjar Blossa nu de hemliga smakerna i årets glögg med inspiration från Dalarna. Det är nypon och hallon som har gett smak till glöggen, vilket många svenskar även har gissat på. Den vanligaste gissningen är dock lingon, följt av tranbär och rönnbär.
– Vi har haft en otrolig respons på årets glögg och fått in smakbeskrivningar från över 2 000 människor. Att glögg kan framkalla så mycket känslor är helt fantastiskt, glögg är mer än bara en juldryck, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa.

Nyfikenheten har lett till en snabb åtgång av glöggen. För glöggsugna gäller det att skynda om man vill få tag i Blossa 13:
– De sista Blossa 13-flaskorna levererades från oss till Systembolagsbutikerna redan den 10 december, så det som finns i butikerna nu är det enda som finns kvar, avslutar Åsa Orsvärn.