Årets glögg har hundra smaker
17 Dec 2013
Blossas årgångsglögg är en av julens mest omtyckta drycker och har kommit ut varje år sedan 2003. I år har smaken inte avslöjats – istället har Blossa valt att lyssna på hur svenska folket uppfattar glöggen. Sedan den 1 november har flera tusen människor delat med sig av sina smakuppfattningar på årets.blossa.se och i sociala medier.
Eftersom nyfikenheten har varit stor avslöjar Blossa nu de hemliga smakerna i årets glögg med inspiration från Dalarna. Det är nypon och hallon som har gett smak till glöggen, vilket många svenskar även har gissat på. Den vanligaste gissningen är dock lingon, följt av tranbär och rönnbär.
– Vi har haft en otrolig respons på årets glögg och fått in smakbeskrivningar från över 2 000 människor. Att glögg kan framkalla så mycket känslor är helt fantastiskt, glögg är mer än bara en juldryck, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa.
Nyfikenheten har lett till en snabb åtgång av glöggen. För glöggsugna gäller det att skynda om man vill få tag i Blossa 13:
– De sista Blossa 13-flaskorna levererades från oss till Systembolagsbutikerna redan den 10 december, så det som finns i butikerna nu är det enda som finns kvar, avslutar Åsa Orsvärn.
17 Dec 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder